Atostogų sezono skanėstas!

REKLAMA

Sudedamosios dalys:

  • Sviestas – 110 g
  • Miltai – 320 g
  • Grietinė – 130 g
  • Cukrus – 140 g
  • Kakavos milteliai – 3 šaukštai
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Varškė – 250 g
  • Citrinos žievelė – 1 valgomasis šaukštas
  • Kardamonas – 9 šaukšteliai
  • Kukurūzų miltai – 2 šaukštai
  • Druska – 1 žiupsnelis

Paruošimo būdas:

REKLAMA
  1. 60 g cukraus sumaišykite su kiaušinio baltymu, citrinos žievele ir kardamonu bei varške iki vientisos masės.
  2. Jei masė gavosi pakankamai skysta, įberkite krakmolo. Įdėkite gautą masę į šaldytuvą.
  3. Sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, druską ir kepimo miltelius. Tada sudėkite atšaldytą kubeliais supjaustytą sviestą ir rankomis sutrinkite mišinį iki birios masės.
  4. Įmaišykite grietinę ir kiaušinio trynį, ir išminkykite minkštą tešlą.
  5. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite 40 minučių šaldytuve.
  6. Suformuokite tešlą į dešros formą ir supjaustykite ją į 16 vienodų gabalėlių.
  7. Suformuokite iš tešlos rutuliukus, padarykite įpjovą nuo vidurio iki kepinio krašto.
  8. Į vidų įdėkite varškės įdarą ir po to suformuokite į rutuliuką.
  9. Padėkite tešlos gabalėlius į šaldytuvą 15 minučių, tada išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite 180°C temperatūroje orkaitėje 25 minutes.

Gero apetito!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].