Šį tortą man rekomendavo kaimynė, ir aš nusprendžiau jį išbandyti. Rezultatas mane labai nustebino, mano vaikams jis labai patiko ir jie sako, kad šis desertas net geresnis už tikrąjį šokoladą. Nustebinkite artimuosius šiuo nuostabiu „Snickers“ tortu!

REKLAMA

Jums reikės:

Biskvitui:

REKLAMA
  • 6 kiaušinių
  • 160 g cukraus
  • 120 g paprastų miltų
  • 30 g kakavos miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 80 ml rafinuoto saulėgrąžų aliejaus

Biskvito sulaistymui:

  • 200 ml pieno

Pirmajam kremui:

REKLAMA
  • 200 g 82 % sviesto
  • 200 g karamelizuoto sutirštinto pieno

Antrajam kremui:

  • 300 ml plakamos grietinėlės (min. 30 % riebumo)
  • 150 g kondensuoto pieno

Karamelės sluoksniui:

REKLAMA
  • 250 g karamelės
  • 200 g skrudintų žemės riešutų

Pagrindui:

  • 100 g pieniško šokolado
  • 60 ml plakamos grietinėlės (min. 30 % riebumo)

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Atsargiai atskirkite baltymus ir trynius, kad į baltymus nepatektų nė vienas trynio lašas.

REKLAMA

Į švarų ir sausą dubenį sudėkite kiaušinių baltymus ir žiupsnelį druskos.

Plakite juos mikseriu dideliu greičiu, kol susidarys putos.

REKLAMA

Tada palaipsniui į juos suberkite cukrų.

Toliau maišykite, kol susidarys tvirta masė.

REKLAMA

Į dubenį su kiaušinių tryniais supilkite aliejų, vanilinį cukrų.

Maišykite iki vientisos masės.

REKLAMA

Naudodami mentelę arba nedideliu greičiu įjungtą mikserį, kiaušinio trynių masę įmaišykite į išplaktus baltymus.

REKLAMA

Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius ir kakavos miltelius.

Maišykite mentele greitais sukamaisiais judesiais iš apačios į viršų, kol masė taps vientisa.

REKLAMA

Sudėkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę kepimo skardą ir tolygiai paskirstykite.

Kepkite 25-30 minučių iki 170-180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

REKLAMA

Dantų krapštuku patikrinkite, ar biskvitas gerai iškepęs.

REKLAMA

Išėmę iš orkaitės leiskite atvėsti, tada atskirkite nuo kepimo popieriaus, sulyginkite kraštus ir perpjaukite į 3 lygias dalis (išilgai).

Paruoškite pirmąjį kremą: minkštą sviestą plakite mikseriu 3-4 minutes, kol taps purus ir balkšvas.

REKLAMA

Tada supilkite karamelizuotą sutirštintą pieną ir išmaišykite iki vientisos masės.

Paruoškite antrąjį kremą: šaltą, ką tik iš šaldytuvo ištrauktą grietinėlę plakite mikseriu, kol sutirštės.

REKLAMA

Supilkite sutirštintą pieną ir maišykite tol, kol masė taps vientisa ir tiršta.

REKLAMA

Paruoškite karamelinį kremą: šaukštu sumaišykite karamelę su skrudintais ir smulkintais žemės riešutais.

Padėkite vieną biskvito dalį ant serviravimo lėkštės ir silikonine šluotele suvilgykite šaltu pienu.

REKLAMA

Tada užtepkite pirmąjį kremo sluoksnį.

Likusį kremą sudėkite į konditerinį maišelį, užtepkite ant pyrago kraštų ir galite šiek tiek paskirstyti mentele: taip sukursite rėmelį, kuris neleis karamelei išsilieti iš pyrago vidaus.

REKLAMA

Ant deserto viršaus uždėkite antrąjį biskvitą.

REKLAMA

Apšlakstykite jį šaltu pienu ir ant viršaus užtepkite antrąjį kremą, kaip ir ankstesniame žingsnyje.

Likusį karamelės mišinį užtepkite ant kremo vidurio.

REKLAMA

Trečiąjį biskvitą vėl aptepkite pienu.

Tada uždėkite jį ant deserto viršaus – suvilgyta puse žemyn.

REKLAMA

Torto kraštus ir viršų aptepkite likusiu antruoju kremu.

REKLAMA

Paruoškite glajų: ant susmulkinto šokolado supilkite užvirusią grietinėlę.

Leiskite jiems 30 sekundžių pastovėti, ir tada išplakite iki vientisos masės.

REKLAMA

Glajų tepkite ant pyrago paviršiaus. Papuoškite tortą pagal savo fantaziją ir skonį.

Viršų galite dekoruoti baltojo ir tamsiojo šokolado linijomis, tada per jas perbraukite mediniu pagaliuku.

REKLAMA

Galiausiai torto šonus aptepkite likusiu karamelizuotu ir kondensuoto pieno kremu.

Kraštus apibarstykite šokolado drožlėmis.

REKLAMA

Nuostabų desertą galite patiekti!

Mėgaukitės!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].