Jei bent kartą išbandysite šį nuostabaus skonio pyragą, nebenorėsite kepti jokio kito!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 stiklinių miltų;
  • 1/3 stiklinės cukraus;
  • 200 g sviesto;
  • 1 kiaušinio;
  • 450-500 g slyvų;
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos;
  • šiek tiek vanilinio cukraus.

Kaip gaminti?

REKLAMA
  1. Pirmiausia sutarkuokite šaldytą sviestą ir į gautą masę įmuškite kiaušinį.
  2. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, druską, cukrų ir vanilinį cukrų. Sumaišykite su sviesto ir kiaušinio mase.
  3. Suberkite kepimo miltelius ir minkykite tešlą. Išminkytą tešlą padalinkite į 2 nevienodas dalis ir suvyniokite į foliją ar maistinę plėvelę. Didesnį tešlos gabalėlį pusvalandį palaikykite šaldytuve, o mažesnį – šaldiklyje.
  4. Iš slyvų išimkite kauliukus, kiekvieną slyvą supjaustykite į 6 dalis.
  5. Iškočiokite didesnį tešlos gabalą, dėkite į kepimo indą, pabarstytą miltais. Išdėliokite slyvas.
  6. Šaldiklyje laikytą tešlą sutarkuokite ir pabarstykite slyvas.
  7. Kepkite 40–50 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Paruoštą pyragą pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].