slyvos

Kartais slyvų derliaus nuėmimas vėluoja, todėl derlius nuimamas ne rugpjūčio viduryje, o įpusėjus pirmajam rudens mėnesiui. Tam įtakos turi ne tik veislės savybės, bet ir pavasario bei vasaros oro sąlygos. Kartais slyvos pūva tiesiai ant medžio – tokiu atveju reikia gydyti augalą. Jei vaisiai yra sveiki, laikas juos paruošti žiemai. Sodininkai pateikė 3 savo mėgstamiausius slyvų receptus, kas daugeliui bus puikus žiemos skanėstas.

REKLAMA

Šaldymas su cukrumi

Slyvas perpjaukite, išimkite kauliukus, sudėkite į indelius, užpilkite cukrumi ir padėkite į šaldiklį. Užšaldytos slyvos gali būti šiek tiek rūgščios, bet puikiai tiks prie arbatos.

REKLAMA

Džemas

Kad džemas būtų tirštas, įdėkite obuolių. Sudedamosios dalys pirmiausia išverdamos, o po to pertrinamos per sietelį. Paskui slyvų ir obuolių masę sumaišykite su cukrumi.

REKLAMA

Tkemali – gruziniškas padažas

Kai kurios šeimininkės iš slyvų gamina specialų aštrų padažą mėsai. Jei norite išbandyti, pasigaminkite kelis stiklainius šio padažo. Patiekalas įgaus aštrų skonį ir pikantišką poskonį.

REKLAMA

Jei turite daug šių vaisių, galite žiemai pasigaminti keletą stiklainių slyvų kompoto.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].