Daugelis žmonių žino šį skanų receptą. Bet esu tikras, kad tie, kurie jo nežino, jums patiks ir jūs taip pat padarysite nedidelį siurprizą savo svečiams.

REKLAMA

Taigi, slyvoms, einu į artimiausią prekybos centrą ir nusiperku 300 g pakuotę.

Nevartokite didžiausio ir ryškiausio. Tokie džiovinti vaisiai tikriausiai yra apdorojami cheminėmis medžiagomis, kad jie blizgėtų, būtų minkšti ir ilgiau laikytus.

REKLAMA

Geros slyvos – atšiaurios, juodos su matiniu atspalviu ir sėkloms. Bet dabar, deja, po pietų tokių vaisių nerasite.

REKLAMA

Todėl kuo paprastesnė išvaizda – tuo geriau. Bet su mūsų receptų geriau naudoti slyvas be kaulų.

Sudėtis:

  • Džiovintos slyvos – 200 g
  • Riešutai – 200 g
  • Grietinė – 350 ml
  • Cukraus pudra – 150 g
  • Želatina – 2 šaukštai.

REKLAMA

Paruošimas:

1. Nuplaukite slyvas. Apipjaustykite riešutus ir slyvas.

REKLAMA

2. Ištirpinkite želatiną.

3. Sumaišykite grietinę su cukraus milteliais, į grietinę pridėkite želatiną ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

4. Sumaišykite slyvas su grietinę ir gerai išmaišykite.

5. Supilkite grietinės mišinį į stiklines ir šaldykite 2 valandas.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].