Šlapias šokoladinis pyragas pagal armėnų šeimininkių receptą

Esate saldumynų mėgėjas? Tuomet jums tikrai patiks greitas ir paprastas, tačiau tikrai skanus šokoladinis pyragas, kuris pavyks net ir neįgudusiems kepėjams. Taigi, pasiraitojame rankoves, ir imamės darbo!

REKLAMA

Pyrago sudedamosios dalys:

280 ml pieno

REKLAMA

2 kiaušiniai

250 g miltų

REKLAMA

300 g cukraus

60 g augalinio aliejaus

REKLAMA

55 g kakavos

1,5 valgomojo šaukšto sodos

REKLAMA

60 g sviesto

1,5 valgomojo šaukšto acto

REKLAMA

žiupsnelis druskos

Pagaminkime ir glajų:

REKLAMA

4 valgomieji šaukštai kakavos

5–6  valgomieji šaukštai vandens

REKLAMA

4 valgomieji šaukštai cukraus

50 g sviesto

REKLAMA

1 valgomasis šaukštas augalinio aliejus

REKLAMA
  1. Į gilų dubenį supilkite miltus ir kakavą, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną.

  1. Augalinį aliejų ir ištirpintą sviestą supilkite į tešlą. Viską išplakite vientisos masės. Sodą užgesinkite acte, supilkite į tešlą, įberkite žiupsnelį druskos ir plakite dar minutę.

REKLAMA
  1. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 C temperatūroje (maždaug 45 minutes). Ar pyragas iškepęs, galite patikrinti mediniu dantų krapštuku.

  1. Paruoškite glajų: ištirpinkite sviestą, sudėkite cukrų ir kakavą, įpilkite vandens. Dar 2 minutes palaikykite ant silpnos ugnies, nuolat maišykite. Kai glajus bus paruoštas, įpilkite augalinio aliejaus ir gerai išmaišykite.

REKLAMA
  1. Ant paruošto pyrago pilkite glajų, palaukite, kol sustings.

Štai ir viskas! Šiam šlapiam šokoladiniam pyragui su traškiu glajumi tiesiog neįmanoma atsispirti!

REKLAMA

Štrudelis tinginiams: pyragas tiesiog iš nieko

Šis pyrago receptas yra visiškai paprastas, o jo kepimo procesas tiesiog negali nepavykti. Tereikia paruošti tešlą, iškloti skardą kepimo popieriumi ir laukti, kol įvyks tikras kulinarinis stebuklas.

pyragas

REKLAMA

Tešlai reikės:

3 puodelių miltų

REKLAMA

1 puodelio manų kruopų

Žiupsnelio vanilinio cukraus

REKLAMA

Žiupsnelio kepimo miltelių

125 ml aliejaus

REKLAMA

Įdarui reikės:

3 varškės sūrelių

REKLAMA

1 kiaušinio

1 valgomojo šaukšto cukraus

REKLAMA

Žiupsnelio vanilinio cukraus

500 ml pieno

REKLAMA

Taip pat galite įdėti džiovintų vaisių ar razinų.

razinos

REKLAMA

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite visus tešlai reikalingus ingredientus, kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą.

REKLAMA

Sumaišykite visus įdaro ingredientus: varškę, pieną, cukrų, kiaušinius ir vanilinį cukrų. Mišinio konsistencija turi būti panaši į jogurto. Gautą masę supilkite ant kepimo inde esančios tešlos. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30–40 minučių.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].