Skumbrė - tobulas patiekalas. Būtinai išbandykite ir pavaišinkite artimuosius

Sultinga ir labai skani kepta skumbrė nepalieka abejingų. Aštrus marinatas ir nepriekaištinga išvaizda suvilioja kiekvieną. Šis patiekalas tinka ir šventiniam stalui!

REKLAMA

Ingredientai:

  • šviežiai šaldyta skumbrė – 2 vnt.
  • česnakas – 3 skiltelės
  • alyvuogių aliejus – 2 valgomieji šaukštai
  • saldžiosios paprikos prieskoniai – 1 arbatinis šaukštelis
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis.

Gaminimas:

Perpjauname skumbrę, pašaliname vidurius, nupjauname galvą ir uodegą.

REKLAMA

Išimkite kaulus ir pasidėkite skumbrės filė.

skumbrė

REKLAMA

Tuomet paruošiame marinatą. Išspaudžiama česnaką, sumaišome jį su druska, paprika, augaliniu aliejumi. Maišome, kol gausis vienalytė košė.

REKLAMA

Marinatą paskirstome ant filė ir tolygiai ištepame per visą paviršių. Tada susukame skumbrę į foliją ir dedame į šaldytuvą marinuotis mažiausiai 3-4 valandas.

skumbrė

REKLAMA

Tada išimkite skumbrę iš folijos, atsargiai perkelkite filė į kepimo skardą ir kepkite 15 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 120° C.

REKLAMA

Tada belieka išimti žuvį iš kepimo skardos ir patiekti.

skumbrė

REKLAMA

Vaizdo įrašas:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].