Skanus vokiškas aguonų pyragas su varške. Rekomenduojame!

Vokiškas aguonų pyragas yra varškės desertas, kuriuo norisi mėgautis vėl ir vėl. 

Desertas yra vidutiniškai saldus, švelnus ir labai skanus. 

Ir patiks visiems, mėgstantiems varškės ir aguonų įdarą. Desertą lengva paruošti. Pyragas puikiai tinka prie arbatos.

Ingredientai:

Tešlai:

kvietiniai miltai – 210 gramų;

sviestas – 90 gramų;

cukrus – 80 gramų.

Įdarui:

pienas – 450 mililitrų;

sviestas – 60 gramų;

cukrus – 90 gramų;

aguonos – 100 gramų;

manų kruopos – 90 gramų;

kiaušinis – 1 vienetas;

varškė – 150 gramų.

Gaminimas:

Į nedidelį indą supilkite pieną, suberkite cukrų, aguonas ir sviestą. Viską sumaišykite, padėkite ant viryklės ir nuolat maišant užvirkite. 

Po to nuimkite keptuvę nuo ugnies ir įpilkite į ją manų kruopos, nenustodami maišykite.

Palikite gatavą masę atvėsti 20 minučių.

Varškę sudėkite į puodelį, įmuškite kiaušinį ir įberkite žiupsnelį druskos. Plakite plaktuvu iki vientisos masės. 

Į masę supilkite aguonas ir vėl plakite iki vientisos masės.

Tada darykite tešlą. Į puodelį sudėkite išlydytą sviestą, suberkite cukrų ir kvietinius miltus. 

Viską trinkite rankomis iki trupinių būklės. Taip pat galite naudoti specialų smulkintuvą.

Imkite kepimo indą (skersmuo 18 cm) ir uždenkite kepimo  popieriumi. Apačioje paskleiskite šiek tiek daugiau nei pusę paruoštos tešlos. 

Gerai paskirstykite ir šaukštu lengvai sulyginkite.

Paruoštą įdarą paskleiskite ant viršaus. Tada apibarstykite jį likusia “tešla”.

Įdėkite pyragą į orkaitę, pašildytą iki 180 laipsnių. Kepkite 40-50 minučių, naudodami viršutinio ir apatinio kepimo režimą. 

Iškepusiam pyragui leiskite visiškai atvėsti ir atsargiai išimkite iš formos. Tada galite patiekti.

Skanaus!

Šaltinis