Išbandykite šį paprastą receptą iš „YouTube“ kanalo ir sužinokite išskirtinai skanių ir pikantiškų naminių raguolių skonio paslaptis.

REKLAMA

Neaptepkite jų tryniu ar aliejumi – sėkmės paslaptis yra prieš kepant raguolius patepti šiuo paprastu mišiniu!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 7 stiklinių miltų
  • 1 mažo puodelio pieno
  • 1 mažo puodelio vandens
  • 1 mažo puodelio aliejaus
  • 2 kiaušinių
  • 10 g sausų mielių
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos
  • 200 g sezamo sėklų
  • 4 dešrelių
  • 200 g kieto sūrio
  • 15 g medaus

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  1. Į didesnį dubenį įmuškite 2 kiaušinius ir įpilkite aliejaus.
  2. Sumaišykite mišinį, įpilkite vandens, pieno, mielių ir druskos.
  3. Dar kartą gerai išmaišykite dubenėlio turinį ir suberkite miltus. Viską maišykite rankomis iki vientisos masės, kol gausis tolygi tešla.
  4. Uždenkite tešlą ir leiskite pakilti apie 2 valandas.
  5. Tada išimkite iš dubens ir iškočiokite į didelės picos formą.
  6. Supjaustykite į 12 trikampių.
  7. Ant kiekvieno tešlos trikampio ilgesnio kraštelio dėkite ketvirtadalį griežinėliais supjaustytos dešros ir kietojo sūrio.
  8. Kiekvieną gabalėlį susukite nuo plačios dalies link centro, taip suformuodami ritinį.
  9. Į dubenį įdėkite medaus, įpilkite stiklinę vandens ir išmaišykite – nepatikėsite, bet ši paprasta gudrybė raguoliams suteiks nuostabaus skonio!
  10. Tai fantastiškas  patarimas, kurį sužinojome iš patyrusio kepėjo meistro. Nors tai sūrūs raguoliai – medus suteikia dieviško skonio!
  11. Kiekvieną raguolį aptepkite šiuo mišiniu.
  12. Tada tiesiog apibarstykite sezamo ar kitomis sėklomis.
  13. Raguolius sudėkite ant kepimo skardos, kurią išklokite kepimo popieriumi.
  14. Pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 minutes.
  15. Raguoliai bus nepaprastai skanūs ir kvapnūs, rekomenduoju išbandyti ir su aguonomis.

Papildomas receptas

Taip pat išbandykite šių nesaldžių pyragėlių receptą. Šis receptas tai pat labai skanus!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 200 ml pieno
  • 1 šaukšto cukraus
  • 7 g sausų mielių
  • 1 šaukštelio druskos
  • 2 kiaušinių baltymų
  • 70 ml augalinio aliejaus
  • 80 g natūralaus jogurto
  • 550 g paprastų miltų
  • 60 g lydyto sviesto

Įdarui:

REKLAMA
  • 500 g varškės
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • smulkintų laiškinių česnakų arba petražolių

Aptepimui:

  • 1 kiaušinio su trupučiu vandens
  • sezamo pabarstymui

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Į dubenį įpilkite pieno, suberkite cukrų ir sausas mieles.

  1. Gerai išplakite šluotele, uždenkite medvilniniu rankšluosčiu ir leiskite mielėms fermentuotis apie 5 minutes.
  2. Tada įberkite šaukštelį druskos, kiaušinių baltymus, aliejų, jogurtą ir įmaišykite kelis šaukštus miltų.
  3. Galiausiai supilkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite vientisą tešlą.
  4. Palikite fermentuoti šiltoje vietoje apie 45 minutes.
  5. Tada tešlą ant stalviršio išminkykite ir supjaustykite maždaug vienodais gabalėliais, kuriuos iškočiokite ir suformuokite blynus.
  6. Varškę dubenyje sumaišykite su smulkintomis petražolėms, švelniai pasūdykite ir išmaišykite.
  7. Ant kiekvieno iškočioto blyno uždėkite įdaro, pirmiausia užlenkite šonus, o po to susukite.
  8. Aptekite plaktu kiaušiniu su trupučiu vandens ir pabarstykite sezamu. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Viskas padaryta!

REKLAMA

Skanaus!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].