Jums reikės:

vienas kilogramas bet kokios riebumo grietinės;

300 gramų braškių;

du šaukštai cukraus;

400 gramų (viena skardinė) kondensuoto pieno;

40 gramų želatinos;

100 mililitrų šalto pieno.

Gaminimas:

Nuplaukite braškes šaltame vandenyje, nuimkite kotelius ir supjaustykite į kelias dalis. Uogas perkelkite į puodą, supilkite cukrų, išmaišykite ir palikite 15 minučių.

Užkaiskite puodą ant nedidelės ugnies. Užvirkite mišinį, virkite dvi minutes ir išjunkite ugnį. Sausą želatiną užpilkite su šaltu pienu, išmaišykite ir palikite išbrinkti.

Kai braškės atvėsta, sutrinkite jas trintuvu. Tada perfiltruokite per smulkų sietą, kad pašalintumėte sėklas.

Želatiną pašildykite mikrobangų krosnelėje, kol ji visiškai ištirps. Palaukite kol atvės, mišinys turėtų būti šiek tiek šiltesnis nei kambario temperatūra.

Plakite grietinę su mikseriu, kol suminkštės. Tada supilkite kondensuotą pieną, nesustodami plakti. Patarimas. Geriau naudoti naminę riebią grietinę.

Supilkite atvėsintą ištirpintą želatiną, viską išmaišykite. Į dubenį su braškėmis supilkite maždaug pusę plaktos grietinės, išmaišykite mentele.

Norimą formą įklokite plėvele (bus lengviau gauti desertą), formos centre užpilkite šaukštą rausvos spalvos, tuomet balto mišinio (viduryje). Tęskite procesą, kol abu mišiniai baigsis.

Formą su tortu padėkite į šaldytuvą: mažiausiai tris valandas, bet geriau tai padaryti vakare ir palikti per naktį.

Apverskite jį į lėkštę, nuimkite plėvelę, papuoškite braškėmis arba kaip norite. 

Šaltinis

Nemokamai užsiprenumeruokite ir pirmieji gaukite mūsų naujausius straipsnius bei nuotraukas

👇

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].