Šiuos bulvinius blynus mama dažnai ruošdavo mums pietums. Kai prisiminiau šį nuostabų receptą, iš karto jį išbandžiau, ir mano vaikai negalėjo atsivalgyti šių blynų.

REKLAMA

Išskirtinis receptas iš „YouTube“ kanalo – skanūs blynai iš bulvių!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 800 g bulvių (4 vnt.)
  • 1 nedidelės morkos
  • Petražolių
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų natūralaus jogurto
  • 4 šaukštų paprastų miltų
  • Druskos
  • Pipirų
  • Malto muskato riešuto
  • Augalinio aliejaus
  • Alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Pirmiausia nuluptas ir nuplautas bulves supjaustykite storais griežinėliais.

REKLAMA

Sudėkite jas į puodą.

Bulves užpilkite vandeniu.

REKLAMA

Įberkite druskos.

Bulves virkite, kol suminkštės.

REKLAMA

Į aliejumi pateptą keptuvę sudėkite stambiai sutarkuotas morkas.

REKLAMA

Kepkite ant vidutinės ugnies.

Peiliu susmulkinkite petražoles.

REKLAMA

Virtas bulves sudėkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

REKLAMA

Gerai sutrinkite šakute.

Tada į dubenį sudėkite troškintas morkas.

REKLAMA

Sudėkite petražoles, įberkite druskos, pipirų ir šiek tiek muskato riešuto.

Viską sumaišykite mentele.

REKLAMA

Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite natūralų jogurtą, miltus ir druską.

REKLAMA

Gerai išmaišykite.

Iš tešlos suformuokite norimo dydžio blynus.

REKLAMA

Panardinkite juos į įkaitintą aliejų ir kepkite keptuvėje.

REKLAMA

Kepkite blynus, kol iš abiejų pusių paruduos.

Sudėkite juos į lėkštę, išklotą popierine servetėle, kad susigertų riebalai.

REKLAMA

Atvėsusius blynus galite patiekti.

Linkime gero skonio!

REKLAMA

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].