Avokado vaisiuose gausu vitaminų ir svarbių mineralų. Tai daro jį labai naudingu vartojimui.

REKLAMA

Tačiau ne visiems patinka prinokusio avokado skonis. Siūlome pridėti avokadų prie patiekalų, kurie jums tikrai patinka.

REKLAMA

1. Gvakamolės padažas

REKLAMA

Šis meksikietiškas patiekalas yra pagamintas avokadų pagrindu, o likusios sudedamosios dalys gali skirtis atsižvelgiant į jų kiekį.

REKLAMA

Tradiciškiausias rinkinys: pomidorai, paprikos, svogūnai, žolelės, česnakai. Pagardai pagal skonį.

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Visus komponentus galima susmulkinti trintuve arba smulkiai supjaustyti peiliu.

REKLAMA

Svarbiausia, kad prinokęs avokado minkštimas būtų tyrės pavidalu, į jį privaloma įpilti citrinos ar laimo sulčių, kad išvengtumėte patamsėjimo.

REKLAMA

Tuomet sudėkite likusius produktus. Padažas puikiai tinka su šviežiai pagaminta kukurūzų tortilija.

REKLAMA

Taip pat galite paskleisti ant įprastos duonos arba patiekti kaip padažą prie pagrindinio patiekalo.

REKLAMA

2. Pusryčiams

Kadangi avokadas neturi ryškaus skonio, viskas, kas aromatinga ir kvapnu atiteks jo kompanionams.

REKLAMA

Pavyzdžiui, į supjaustytą minkštimą galite pridėti smulkiai supjaustytų krapų, petražolių, kalendros. Pasūdykite su citrinos sultimis, druska ir pipirais.

REKLAMA

Pasidarykite masę, kuri idealiai tiktų jūsų skrebučiui, krekeriui ar šviežios duonos riekelei. Puikūs pusryčiai paruošti!

REKLAMA

3. Makaronai su avokadu

REKLAMA

Jei turite makaronų pietums ar vakarienei, siūlome į juos įberti padažo su avokadu.

REKLAMA

Norėdami tai padaryti, vaisių minkštimą sumaišykite su citrinos sultimis, susmulkinkite česnako skiltelę, pagardinkite balzaminiu actu.

REKLAMA

Viską gerai išmaišykite ir sudėkite ant garuose paruoštų makaronų.

REKLAMA

4. Pita su avokadu

Pusryčiams paruoškite nestandartinį patiekalą – įdarytą pita duoną. Kaip įdarą naudokite tik avokado griežinėlius kartu su paprika, žolelėmis, marinuotais svogūnais.

REKLAMA

Viską gerai išplakite, išmaišykite ir sudėkite ant duonos. Suvyniokite į vamzdelį, supjaustykite įstrižai į mažus gabalėlius ir patiekite.

REKLAMA

Jei turite laiko, prieš pjaustydami galite šiek tiek pakepinti alyvuogių aliejuje.

REKLAMA

5. Avokadiniai ledai

REKLAMA

Neįprastas desertas! Susmulkinkite vieno vaisiaus minkštimą maišytuve su viena citrina (tiks sultys ir žievelė).

REKLAMA

Pagal skonį įdėkite medaus. Į gatavą masę galite pridėti riešutų. Sudėkite visą šį grožį į indelius ir padėkite į šaldiklį. Ledai yra paruošti.

REKLAMA

Tai paprasta, tiesa? Dalykitės šiuo įrašu su draugais, leiskite dar daugiau žmonių atrasti nuostabių avokado receptų.

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].