Receptas iš senos receptų knygos – minkšti blyneliai, kurie yra nepaprastai skanūs. Receptas, pagal kurį ir mūsų tėvai gamino šiuos blynus.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 3 puodelių paprastų miltų
  • 20 g šviežių mielių
  • 5 stiklinių pieno
  • 4 kiaušinių
  • 2 šaukštų ištirpinto sviesto
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus
  • 4 šaukštų aliejaus
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos

Gaminimo eiga:

Pirmiausia atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.

REKLAMA

Kiaušinių baltymus įdėkite į šaldytuvą.

REKLAMA

Dideliame dubenyje plaktuvu sumaišykite 1/3 pieno.

Sudėkite mieles, cukrų, ištirpintą sviestą ir kiaušinių trynius.

REKLAMA

Supilkite likusį pieną.

REKLAMA

Palaipsniui suberkite miltus ir druską.

Įpilkite aliejų, tada sudėkite išplaktus kiaušinių baltymus.

REKLAMA

Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Prieš kepdami pirmąjį blyną, keptuvę patepkite trupučiu aliejaus.

Kepkite blynus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].