Tortas, kurio nereikia kepti orkaitėje! Paprasta, greita, patogu ir gardu!

REKLAMA

Sudėtis

REKLAMA

Tešlai:

2 kiaušiniai

nepilna stiklinė cukraus

REKLAMA

maždaug 50 g išlydyto sviesto

300 ml pieno

REKLAMA

200 g miltų

3 šaukštai kakavos

REKLAMA

du nepilni šaukšteliai kepimo miltelių

vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus pagal skonį

REKLAMA

Kremui:

500 g grietinės

120–150 g cukraus arba kondensuoto pieno

REKLAMA

konservuotų vaisių ar uogienės

Gaminimas:

Ištirpinkite sviestą. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų ar vanilės ekstraktą. Supilkite pravėsusį sviestą. Gerai išmaišykite maišytuvu.

REKLAMA

Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir kakavą.

REKLAMA

Miltų mišinį supilkite į kiaušinio masę ir išmaišykite maišytuvu. Pašildykite pieną ir mažomis dalimis supilkite į tešlą.

REKLAMA

Įkaitinkite keptuvę (23 cm) ir kepkite kaip blynus uždengę dangčiu. Kepkite iš kiekvienos pusės po 3-4 min.

REKLAMA

Kremui išplakite grietinę su cukrumi.

REKLAMA

Sluoksniuokite tortą. Dėkite iškeptą blyną ir sutepkite kremu. Ant viršaus dėkite kitą blyną, sutepkite. Paskleiskite uogienės arba susmulkintų konservuotų vaisių. Ir t.t. Tortą galite papuošti trupiniais ar tarkuotu šokoladu.

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].