Baklažanų tyrė puikiai tinka sumuštiniams.

REKLAMA

Į baklažanus dedami įvairūs prieskoniai, alyvuogių aliejus, žolelės.

REKLAMA

Ingredientai:

REKLAMA

Baklažanai – 3-4 vienetai;

REKLAMA

Sezamo pasta – 85 gramai;

REKLAMA

Alyvuogių aliejus – 4 valgomieji šaukštai;

REKLAMA

Citrinų sultys – 2 valgomieji šaukštai;

REKLAMA

Kalendra – ½ saujos;

REKLAMA

Česnakai – 2-3 skiltelės;

REKLAMA

Druska – ½ arbatinio šaukštelio;

REKLAMA

Malti raudonieji pipirai – pagal skonį.

REKLAMA

Gaminimas:

1) Nuplaukite baklažanus ir paskleisti ant kepimo skardos. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes.

REKLAMA

2) Baklažanų kepimo laikas priklauso nuo jų dydžio. Paprasčiausias būdas patikrinti baklažanų iškepimą yra pradurti juos šakute.

REKLAMA

3) Vis dar šiltus baklažanus įdėkite į maišą ir uždenkite rankšluosčiu. Taip bus lengviau juos nulupti.

REKLAMA

4) Iš maišelio išimame baklažanus ir šakute nuimame nuo jų odą.

REKLAMA

5) Minkštimą dėkite į maišytuvą.

REKLAMA

6) Įpilkite kalendros, aliejaus, česnako, citrinos sulčių, druskos ir pipirų. Išmaišykite.

REKLAMA

7) Pabaigoje įpilkite sezamo pastos ir vėl išmaišykite. Galite nusipirkti paruoštos sezamo pastos arba galite ją pasidaryti patys.

REKLAMA

Patiekalas yra paruoštas!

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].