Iš pirmo žvilgsnio kepenėlių paruošimas gali pasirodyti nesudėtingas procesas, tačiau norint jas tikrai gerai paruošti, kad jos būtų minkštos ir skanios, tam reikia tam tikrų kulinarijos žinių.

REKLAMA

Pagal šį receptą paruošite tokias skanias kepenėles, kokių dar niekada nevalgėte!

REKLAMA

Ponia Danica sako, kad šį receptą sužinojo iš savo tėvo, kuris buvo tikras kulinarijos meistras.

REKLAMA

Būtinai išbandykite šį receptą!

Jums reikės:

REKLAMA
  • 600 g kepenėlių (galite naudoti bet kokios rūšies jums patinkančias)
  • 3 svogūnų
  • 3 skiltelių česnako
  • 2 lauro lapų
  • Druskos pagal skonį
  • Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Augalinio aliejaus

Gaminimo eiga:

Kepenėles paruoškite (pašalinkite plėveles).

REKLAMA

Nulupkite visus svogūnus.

Supjaustykite pusžiedžiais arba žiedais.

REKLAMA

Svogūnų negailėkite, nes svogūnai šiame patiekale yra būtini!

REKLAMA

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų.

Sudėkite smulkintus svogūnus.

REKLAMA

Kepkite, kol jie šiek tiek suminkštės.

REKLAMA

Dabar į svogūnus sudėkite susmulkintą česnaką.

Išmaišykite ir tolygiai paskleiskite svogūnus ir česnakus keptuvėje.

REKLAMA

Ant viršaus sudėkite kepenėlių gabaliukus.

Kai jau beveik iškeps, kepenėles pagal skonį pagardinkite prieskoniais ir pasūdykite.

REKLAMA

Niekada iš anksto jų nesūdykite, nes kepenėlės sukietės!

Po 1-2 minučių kepenėles apverskite.

REKLAMA

Apkepkite ir kitą pusę.

REKLAMA

Kepenėlės bus iškepę, kai iš abiejų pusių pabals.

Įdėkite 2 lauro lapus ir viską sumaišykite.

REKLAMA

Pakepkite dar minutę ir atidėkite į šalį.

REKLAMA

Taip paruoštos kepenėlės visada bus minkštos ir sultingos!

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].