Skaniausias blynų tortas. Paragaukite bent kartą gyvenime!

Šis blynų tortas ne veltui tituluojamas skaniausiu. Kodėl? Nesužinosite, kol neparagausite šio deserto! Todėl nepatingėkite ir jį išsikepkite, kai tik turėsite laiko.

REKLAMA

Sudėtis

Tešlai:

  • 800-900 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 300 ml pieno
  • 80 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių

Kremui:

  • 650 ml pieno
  • 4 šaukštai krakmolo
  • 3 kiaušiniai
  • skardinė kondensuoto pieno
  • 120 g sviesto

Gaminimas

Paruoškite tešlą. Sviestą išplakite su cukrumi, įmuškite kiaušinius, vėl išplakite, supilkite pieną ir išmaišykite.

Pusę miltų sumaišykite su kepimo milteliais, išsijokite, supilkite į pieno ir sviesto mišinį. Tada suberkite likusius miltus. Tešlą reikia uždengti ir leisti pastovėti 30 min.

REKLAMA

Tešlą iškočiokite į dešrą ir padalinkite į 20 vienodų dalių. Kiekvieną dalį plonai iškočiokite ir kepkite 4–5 minutes 170 laipsnių temperatūroje.

REKLAMA

Pagaminkite kremą. Užvirkite pieną. Kiaušinius išplakite su krakmolu. Nesustodami plakti, supilkite karštą pieną. Šiek tiek išmaišykite, uždėkite ant viryklės ir maišydami leiskite kremui sutirštėti. Tada atvėsinkite. Išplakite sviestą, pamažu supildami kondensuotą pieną. Sumaišykite abi kremo dalis.

Kiekvieną gautą blyną gausiai aptepkite kremu ir sudėkite vieną ant kito. Viršų galite papuošti kakava ar šokoladu. Blynų tortas skaniausias, kai pastovi šaldytuve.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].