Subtilus ir toks malonus skonis!

REKLAMA

Ingredientai:

  • vištienos kepenėlės – 600 g;
  • svogūnai – 100 g;
  • morkos – 100 g;
  • sviestas – 80 g;
  • grietinėlė – 200 ml;
  • druska, pipirai, žolelės, prieskoniai – pagal skonį

Paruošimas:

REKLAMA
  1. Kepenėles perplaukite vandeniu ir supjaustykite gabalėliais.
  2. Smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas.
  3. Kepkite svogūną augaliniame aliejuje, kol truputį pageltonuos, tada įberkite morkas ir troškinkite, kol suminkštės.
  4. Užpilkite truputį vandens ir troškinkite 5 – 10 minučių, kol vanduo išgaruos.
  5. Kepkite kepenėles augaliniame aliejuje, kol įgaus rudai auksinę spalvą.
  6. Įdėkite gabalėlį sviesto ir sumažinkite ugnį. Troškinkite kepenėles toliau.
  7. Supilkite grietinėlę ir troškinkite dar 3 – 4 minutes.
  8. Sutrinkite viską elektriniame maišytuve iki vientisos masės. Druskos ir pipirų įberkite pagal skonį.
  9. Atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą.
  10. Jei norite, įdėkite lydyto sviesto ir laikykite šaldytuve.

Gero apetito!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].