Tai atrodo kaip prabangus konditerijos gaminys – skonis lyg ledų, o yra gaminamas iš įprastų ingredientų. Paruoškite šį skanų kreminį desertą pagal „YouTube“ kanalo receptą ir nesigailėsite!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 4 kiaušinių
  • žiupsnelio druskos
  • 100 g maltų graikinių riešutų
  • 40 g paprastų miltų (2 šaukštų)
  • 100 g cukraus

Kremui:

REKLAMA
  • 350 ml pieno
  • 4 kiaušinių trynių
  • 80 g cukraus
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 60 g kukurūzų krakmolo
  • 100 g sviesto
  • 120 g baltojo šokolado
  • 250 g plaktos grietinėlės (33–35% riebumo)

Glajui:

  • 70 g baltojo šokolado
  • 30 g plaktos grietinėlės
  • 40 g sviesto

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Pirmiausia sumalkite riešutus, o tada su jais sumaišykite miltus.

Baltymus atskirkite nuo trynių, į baltymus įberkite druskos ir plakite, kol masė taps puri. Po truputį įberkite cukrų.

REKLAMA

Atsargiai sumaišykite baltymų masę su riešutais ir miltais, kad gautumėte purią tešlą.

20 x 20 cm formą išklokite kepimo popieriumi, šonus patepkite aliejumi ir tolygiai paskirstykite graikinių riešutų tešlą.

REKLAMA

Kepkite 20 minučių iki 170 ° C įkaitintoje orkaitėje.

REKLAMA

Kol biskvitas kepa, paruoškite kremą.

Į puodą supilkite pieną, trynius išplakite šluotele su paprastu ir vaniliniu cukrumi.

REKLAMA

Suberkite kukurūzų krakmolą, kruopščiai sumaišykite, kad neliktų gumuliukų.

Į šį mišinį įmaišykite vieną samtelį šilto pieno, tada nuolat maišydami supilkite masę į visą puode esantį pieną.

REKLAMA

Kai kremas sutirštės, nukelkite nuo ugnies, kad jis nepridegtų.

REKLAMA

Į kremą įdėkite minkštą sviestą, baltąjį šokoladą, išmaišykite ir uždenkite maistine plėvele.

Leiskite atvėsti.

REKLAMA

Iškepusį biskvitą išimkite iš orkaitės ir patikrinkite dantų krapštuku, ar gerai iškepęs.

REKLAMA

Atskirkite formos kraštus ir įdėkite acetato juostelę tarp biskvito ir kepimo formos krašto. Galite patepti aliejumi.

REKLAMA

Gerai išplakite grietinėlę ir įmaišykite į atvėsusį kremą, tada gautą masę tolygiai paskirstykite ant biskvito.

REKLAMA

Galiausiai, paruoškite glajų iš balto šokolado, plaktos grietinėlės ir sviesto, kuriuos ištirpinkite vandens vonelėje.

Tolygiai jį paskirstykite ant viso deserto ir padėkite nakčiai į šaldytuvą.

REKLAMA

Nuimkite formą, specialią juostą, pabarstykite riešutais, supjaustykite ir patiekite.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].