Šventinis stalas tiesiog neįsivaizduojamas be silkės pataluose. Šio patiekalo variacijų yra iš tiesų nemažai, tačiau šį kartą siūlome išbandyti klasikinį receptą. Silkę pataluose patiekite skaidraus stiklo indeliuose – tai tikrai papuoš jūsų šventinį stalą.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 500 g morkų
  • 500 g burokėlių
  • 500 g bulvių
  • 200 g majonezo
  • 200 g svogūnų
  • 500 g sūdytos silkės filė
  • 2 kietai virtų kiaušinių
  • Druskos
  • Maltų juodųjų pipirų
  • Žalumynų (papuošimui)

Kaip gaminti?

REKLAMA

1 žingsnis

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 190 ° C. Kruopščiai nuplaukite morkas, burokėlius ir bulves (nereikia skusti).

2 žingsnis

REKLAMA

Bulves, morkas ir burokėlius suvyniokite į foliją. Kepkite maždaug 50 minučių. Palaukite, kol daržovės atvės.

REKLAMA

3 žingsnis

REKLAMA

Nulupkite daržoves ir supjaustykite kubeliais (arba sutarkuokite stambia trintuve). Smulkintas daržoves sudėkite į atskirus dubenėlius, pagardinkite druska ir pipirais, sumaišykite su majonezu.

4 žingsnis

REKLAMA

Nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite. Smulkintą svogūną nuplikykite karštu vandeniu (tai padės pašalinti kartumą), užpilkite šlakelį citrinos sulčių ir leiskite 5 minutes pastovėti.

REKLAMA

5 žingsnis

REKLAMA

Supjaustykite silkės filė. Jei reikia, pašalinkite smulkius kaulus.

6 žingsnis

REKLAMA

Permatomuose indeliuose sluoksniuokite svogūnus, silkę, bulves, morkas ir burokėlius. Jei reikia, dėkite dar vieną sluoksnį.

REKLAMA

7 žingsnis

REKLAMA

Ant viršutinio sluoksnio atsargiai tarkuokite virtus kiaušinius.

8 žingsnis

REKLAMA

Papuoškite žalumynais. Galite iš karto patiekti. Silkę pataluose rekomenduojama suvartoti per 8 valandas.

Įdomus faktas: silkė pataluose – tai legendinis patiekalas, turintis savitą istoriją. Šį užkandį 1919-ųjų išvakarėse sukūrė iš Maskvos kilęs tavernos virtuvės šefas. Tavernos lankytojai dažniausiai užsisakydavo tik alkoholio, o dėl besaikio gėrimo neretai tekdavo spręsti konfliktus. Virtuvės šefas nusprendė sukurti tokį patiekalą, kuris būtų ganėtinai nebrangus, be to, visi jo ingredientai turėjo savitą prasmę: burokėliai simbolizavo revoliuciją, silkė – darbininkų klasę, majonezas – buržuaziją, ir t.t. Taigi, silkė pataluose turėjo simboliškai suvienyti visus gyventojų sluoksnius!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].