Puiki naminė uogienė, kurią pagal šį receptą gaminu jau seniai. Ji skani ir labai saldi, nors joje nėra tiek cukraus, kiek pirktoje klasikinėje uogienėje. Uogienę galite visus metus patiekti ant stalo, ir ji labai ilgai išlieka skani, todėl rekomenduoju visiems ją gaminti pagal šį receptą.

REKLAMA

Jums reikės tik 3 ingredientų:

REKLAMA
  • 1 kg braškių
  • 200–250 gramų cukraus
  • 4 g citrinos rūgšties

Gaminimo eiga:

  • Braškių neplaukite, tik apvalę pašalinkite žalius kotelius ir perpjaukite pusiau.
  • Sumaišykite supjaustytas braškes su cukrumi ir palikite maždaug 24 valandoms pabūti šaldytuve.
  • Kelis kartus pamaišykite ir vėl padėkite į šaldytuvą.

REKLAMA
  • Braškės išskirs savo sultis.
  • Prieš virdami, į braškes iš lėto įmaišykite citrinos rūgšties.
  • Verdant pačią uogienę svarbu, kad neliktų ant puodo kraštų trupinių, miltų ar kitų maisto produktų, kurie galėtų patekti į uogienę, tai vėliau ją gali sugadinti.
  • Aš verdu uogienę keturiuose puoduose.
  • Į kiekvieną puodą supilkite apie 8 cm braškių, kad jos kuo greičiau sušiltų ir pradėtų virti.
  • Mažesniuose puoduose, ant vidutinės liepsnos, intensyviau maišykite uogienę, kol ji bus pagaminta.

  • Braškių gabalėliai būna beveik suvirę, tačiau kai kurie vis tiek dar lieka matomi. Šis procesas ilgai neužtrunka.
  • Tada supilkite uogienę į didžiausią puodą. Kad gražiai susimaišytų, čia turi tilpti visos gaminamos braškės.
  • Uogienę baikite ruošti dideliame puode, kol visos braškės užvirs.
  • Reikia stebėti, kol uogienė gražiai sutirštės. Todėl užpilkite šaukštą uogienės ant švarios lėkštės, kad pamatytumėte, kokio ji yra klampumo.
  • Supilkite karštą uogienę į sterilizuotus stiklainius.

REKLAMA

Kai tik supilsite uogienę į stiklainį, uždarykite dangtelį, kad jis neatsisuktų, ir apverskite visą stiklainį dangteliu žemyn. Palikite juos apverstus 30 minučių ir po to atverskite atgal. Dukart spustelėkite dangtelį, kad patikrintumėte, ar dangteliai buvo tinkamai uždaryti. Jei nepavyko tinkamai uždaryti kai kurių stiklainių, pakartokite visą sterilizaciją iš naujo.

Sterilizavimas:

REKLAMA

Į puodą sudėkite stiklainius, įpilkite vandens iki 1 cm. Kai vanduo sušils iki 90 ° C, sterilizuokite taip dar 10 minučių.

Mėgaukitės nuostabia uogiene!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].