Senas močiutės receptas: vaisių ir uogų ledinukai

Neįmanoma atitraukti akių nuo šių karamelizuotų vaisių ir uogų. Senas močiutės receptas tikrai patiks ir vaikams, ir suaugusiems!

REKLAMA

Sudėtis

  • bet kokie vaisiai ir uogos
  • 200 g cukraus
  • 70 ml vandens (4 šaukštai + 2 šaukštai)
  • 10 ml citrinos sulčių

Paruošimas

Vaisius ir uogas nuplaukite, nuvalykite, nulupkite ir t. t.

REKLAMA

Vaisius ir uogas užmaukite ant medinių iešmelių ar suši lazdelių.

REKLAMA

Paruoškite sirupą iš recepte pateiktų ingredientų. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir toliau virkite 10-15 minučių. Kiekvieną vaisių ir uogą pamerkite į karštą, skystą karamelę.

REKLAMA

Tada pamerkite į ledinį vandenį. Karamelė akimirksniu sustingsta, tampa valgomo stiklo apvalkalu.

REKLAMA

Taip vaisiai ir uogos atrodo stiklinėje karamelėje – kerinčiai gražu!

REKLAMA

Netgi galima pasigaminti vaisių šašlyką. Tam ant iešmelio užverkite keletą skirtingų uogų ir vaisių gabalėlių, taip pat iš visų pusių apipilkite karamele ir panardinkite į ledinį vandenį. Skanu, paprasta ir gražu!

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].