Žiemą apsilaižysite pirštus!

REKLAMA

Ingredientai:

  • cukinijos – 1 kg
  • svogūnai – 700 g
  • morkos – 700 g
  • žalumynai pagal skonį
  • augalinis aliejus – 100 ml
  • actas 9% – 3 šaukštai
  • pomidorų pasta – 140 g
  • druska – 25 g
  • cukrus – 50 g.

Paruošimas:

REKLAMA
  1. Supjaustykite cukiniją dideliais gabalėliais, svogūną – plonais pusžiedžiais, morkas sutarkuokite rupia tarka, supjaustykite žoleles.
  2. Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje, kol jie pagels, tada sudėkite morkas, sumaišykite ir kepkite dar apie 4 minutes.
  3. Tada įpilkite pomidorų pastos, išmaišykite ir troškinkite 10 minučių, periodiškai pamaišydami.
  4. Į keptuvę suberkite cukinijas, išmaišykite, pasūdykite ir įberkite cukraus. Taip troškinkite 10 minučių, uždengę dangčiu.
  5. Įberkite žalumynus, sumaišykite, patroškinkite dar 3 minutes. Supilkite actą, išmaišykite, troškinkite 2 minutes.
  6. Sterilizuokite stiklainius ir sudėję salotas, sandariai uždarykite dangtelius, apverskite ir apklokite, kol visiškai atvės.

Gero apetito!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].