Traškūs migdoliniai sausainiai su uogiene, mūsų šeimoje jie gaminami jau 50 metų!

Šie sausainiai kasmet švenčių metu atsiranda pas mus ant stalo jau 50 metų. Tai greitas, lengvas ir tikrai skanus receptas, kuriuo tikrai mėgausitės.

REKLAMA

sausainiai

Jums reikės:

  • 250 g miltų
  • 100 g cukraus pudros
  • 150 g sviesto
  • 50 g migdolų
  • 3 kiaušinio trynių
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • mėgstamos uogienės
  • Kiaušinio baltymo apvolioti

Gaminimas:

REKLAMA

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukraus pudrą, vanilinį cukrų, druską, kiaušinių trynius ir sviestą. Viską suminkykite iki vientisos masės.

Iš tešlos formuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Ir apvoliokite kiaušinio baltyme.

REKLAMA

Paskui panardinkite sausainių ruošinius į smulkintus migdolus (galite rinktis kitus maltus riešutus ar kokoso drožles) ir padėkite ant kepimo skardos. Rutuliukuose padarykite skylę pirštu, kurią užpildykite bet kokia uogiene.

Kepkite apie 15 – 20 minučių įkaitintoje iki 120 ° C temperatūros orkaitėje.

REKLAMA

Viskas, jūsų sausainiai iškepė. Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].