Sausainiai „skarelės

Kartą išgirdau įdomų posakį, kad naminiai sausainiai yra vienas iš būdų išreikšti savo meilę. Daugelis iš vaikystės turi tą labai šiltą prisiminimą, kai namai pakvimpa ką tik iškeptais sausainiais. Deja, šiuolaikiniame pasaulyje maisto gaminimui lieka vis mažiau laiko. Bet šiandien pasidalinsime receptu, kaip pasigaminti purius varškės sausainius su vaisiais!

REKLAMA

Sausainiai

Ypatingai skanūs sausainiai su įdaru

Visada buvau toli nuo kepinių ir bijojau išbandyti ką nors naujo. Visi mano įgūdžiai šioje srityje baigėsi klasikiniu biskvitu. Tačiau pernai pavyko atrasti dar vieną receptą, kurį dabar visi laiko mano firminiu. Tiesą sakant, mano draugė papasakojo, kaip pasigaminti purius varškės sausainius su vaisių įdaru. Šį receptą ji naudoja jau daug metų. Be jokios abejonės, tokius sausainius pasigaminti labai paprasta.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 300 g varškės
  • 1 kiaušinio
  • 2-3 šaukštų cukraus
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 1 puodelio miltų
  • 20 g sviesto
  • 1 žiupsnelio kepimo sodos
  • 150 g konservuotų persikų

Gaminimas:

REKLAMA

Pirmiausia giliame dubenyje, naudodami mikserį, nedideliu greičiu išplakite kiaušinį, druską ir cukrų. Įdėkite gabalėlį minkšto sviesto ir dar kartą išmaišykite.

REKLAMA

Varškę sutrinkite šakute, kad neliktų didelių gumuliukų. Tada supilkite ją į dubenį su kiaušinių mišiniu. Į tą patį indą įberkite žiupsnelį sodos. Pradėkite minkyti tešlą, palaipsniui berdami miltus.

Sausainiai

REKLAMA

Kai tešla taps pakankamai plastiška, iškočiokite ją į maždaug 3-4 mm storio sluoksnį. Tada supjaustykite tešlą į kvadratėlius. Nuo jų dydžio priklauso būsimų sausainių dydis.

REKLAMA

Tada įdėkite įdaro kiekvieno kvadrato centre. Šiame recepte naudojami konservuoti persikai. Bet galite rinktis bet kokius kitus mėgstamus vaisius ar uogienes. Tai yra, įdaras priklauso nuo jūsų norų ir pageidavimų. Tešlos kvadratėlių kampais uždenkite vaisių gabaliukus.

Sausainiai

REKLAMA

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite sausainius. Orkaitę įkaitinkite iki 180-190 laipsnių temperatūros. Pašaukite skardą su sausainiais ir kepkite 12-15 minučių. Skanaus!

Žinoma, šis receptas jums patiks ne tik dėl paprastumo, bet ir dėl paruošimo greičio. Atlikdami kelis paprastus veiksmus, gausite purius varškės sausainius su vaisių įdaru. Subtilus skonis užkariaus jūsų širdį!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].