Sausainiai per mėsmalę. Neįtikėtinas ingredientas- majonezas

Kad ir kokia nuostabi būtų kepinių įvairovė šiuolaikinėse parduotuvėse, skaniausi kepiniai buvo mūsų vaikystėje. Kažkas prisimena firminius mamos pyragus, kiti vis dar jaučia močiutės bandelių skonį. Dar prisimenu receptą iš tų laikų, pagal jį galiu pagaminti net užsimerkusi. Štai kaip labai man patinka sausainiai su majonezu.

REKLAMA

Daugelis žmonių juos vadina mėsmalės sausainiais. Iš tiesų tokie kepiniai ypatingai traškūs ir trapūs. Aš juos patiekiu prie stalo su karšta kakava. Tame yra kažkas mielo ir jaukaus, ar nesutinkate? Jei už lango tvyro tamsūs ir niūrūs orai, sausainiai su majonezu jus nudžiugins!

Sausainiai

REKLAMA

Jums reikės:

  • Majonezo 200 g
  • Sviesto 200 g
  • Cukraus 200 g
  • Kiaušinių 2 vnt.
  • Kvietinių miltų 4 stiklinių
  • Kepimo miltelių 0,5 šaukštelio
  • Vanilinio cukraus 1 šaukšto

Gaminimas:

Šaltą sviestą sumaišykite su miltais ir sutrinkite į trupinius. Tada į masę įmuškite kiaušinius, įmaišykite majonezą, vanilę ir cukrų. Taip pat suberkite kepimo miltelius. Išminkykite minkštą ir elastingą tešlą.

Perkelkite ją į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Padėkite tešlą į šaldytuvą 30 minučių. Praėjus šiam laikui, tešlą permalkite su mėsmale, naudodami specialų antgalį. Tokį, kaip parodyta nuotraukoje.

REKLAMA

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo išdėliokite sausainius.

REKLAMA

Sausainius kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Sausainiai bus paruošti, kai pradės skleisti malonų kvapą.

Sausainiai

REKLAMA
Paruoštus sausainius apibarstykite cukraus pudra ir patiekite. Jie bus skanūs ir trapūs net 2 dienas po kepimo. Bet, žinoma, jie taip ilgai neišstovės.
Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].