Ryškūs morkų sausainiai. Sveikas ir skanus desertas

Sausainiai su morkomis visada gaunasi vienodai švelnūs ir skanūs. Morkos yra viena iš nedaugelio daržovių, kurios pasižymi saldumu, tad kaip jomis nepasinaudoti? Pabandykite pasigaminti morkų sausainių – skanaus ir sveiko malonumo!

REKLAMA

Morkų sausainiai yra dietiniai, ir kuo daugiau morkų juose yra, tuo daugiau jie tinka besilaikantiems dietos. Jei sumažinsite miltų ir cukraus kiekį, gausite sausainius, kurie padeda numesti svorio. Į tešlą taip pat galite pridėti razinų ar džiovintų abrikosų.

sausainiai

REKLAMA

Jums reikės:

  • Morkų 125 g
  • Cukraus 70 g
  • Sviesto 50 g
  • Kepimo miltelių 1 šaukštelio
  • Kvietinių miltų 200 g

Gaminimas:

Jei nuspręsite naudoti razinas ar džiovintus abrikosus, džiovintus vaisius mirkykite šiltame vandenyje 15-20 minučių. Tuo pačiu metu orkaitę įkaitinkite iki 150 ° C.

Morkas nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Atskirai sutrinkite sviestą su 50 g cukraus. Suberkite morkas ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais, užminkykite tešlą. Kai ji bus lygi, supjaustykite po gabalėlį ir susukite į kamuoliukus. Kiekvieną rutuliuką pamerkite į likusį cukrų ir lengvai suspauskite. Padėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

REKLAMA

sausainiai

Morkų sausainius kepkite ant kepimo popieriaus 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

REKLAMA

Tokius sausainius skanu valgyti, užgeriant kava. Dėl malonios spalvos jie atrodo šventiškai ir net tinka kaip saldi dovana. Nustebinkite savo artimuosius morkų stebuklu! Ir būtinai laikykitės mūsų klasikinio recepto.
REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].