Minkšti itališki obuolių sausainiai. Apsilaižysite pirštus!

Skanūs naminiai sausainiai, neseniai ištraukti iš orkaitės, yra bene geriausias jaukaus šeimos vakaro su arbata komponentas. Taip, ir atvykstantiems svečiams kur kas maloniau ragauti naminius desertus, nei matyti abejotinų parduotuvių saldainius prie stalo.

REKLAMA

Todėl šiandien siūlome jums minkštų naminių sausainių su obuoliais receptą. Tokie sausainiai yra populiarūs italų virtuvėje, tačiau dėl neįtikėtino paprastumo desertą pamėgsite ir savo namuose.

sausainiai

REKLAMA

MINKŠTI NAMINIAI SAUSAINIAI

Jums reikės:

  • 2 kiaušiniai
  • 100 g cukraus
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 100 g sviesto
  • 300–350 g kvietinių miltų
  • 15 g kepimo miltelių
  • 2 vidutiniai obuoliai

Gaminimas:

Į mažą indą įmuškite kiaušinius. Plakite juos mikseriu iki vientisos masės.

REKLAMA

Įpilkite vanilinio cukraus ir vėl išplakite.

sausainiai

REKLAMA

Į gautą mišinį įpilkite ištirpdytą sviestą. Dar kartą išmaišykite.

REKLAMA

Išsijokite pusę miltų, suberkite kepimo miltelius. Maišykite. Išsijokite likusius miltus ir suberkite.

sausainiai

REKLAMA

Obuolius nulupkite. Supjaustykite pailgomis skiltelėmis. Į tešlą suberkite obuolius ir vėl išmaišykite.

REKLAMA

Tešlos gabaliukus su obuoliais šaukštu paskirstykite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 30–35 minutes!

sausainiai

REKLAMA

Tokie minkšti ir skanūs naminiai sausainiai tikrai paįvairins susibūrimus geroje kompanijoje. Be to, iš nurodyto ingredientų skaičiaus mes gavome 16 vidutinių sausainių.

Sausainiai per mėsmalę. Tradicinis, visų pamirštas receptas

Sausainiai per mėsmalę. Tradicinis, visų pamirštas receptas

REKLAMA

Sausainiai per mėsmalę visiems primena vaikystę. Daugelis jų gaudavo atvykę pas senelius ar per šventes. Atėjo laikas jų išsikepti patiems.

SAUSAINIAI PER MĖSMALĘ

Jums reikės:

  • 200 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 2 šaukštai majonezo
  • 600 g miltų
  • 1 g vanilino
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos

Sausainiai per mėsmalę

REKLAMA

Gaminimas:

Patogiame inde kiaušinius išplakite su cukrumi. Ištirpinkite sviestą garų vonelėje.

REKLAMA

Įmaišykite ištirpintą sviestą ir majonezą, plaktus kiaušinius su cukrumi. Gerai išmaišykite, tada apibarstykite pusę miltų, vanilės, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite, o po to palaipsniui suberkite likusius miltus.

Sausainiai per mėsmalę

REKLAMA

Išminkykite tešlą. Tešla turėtų būti elastinga, gerai suformuota ir nelipti prie rankų ir stalo. Apvyniokite tešlą į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.

REKLAMA

Paruoškite mėsmalę. Paimkite tešlos gabalą . Slinkite mėsmalę taip, kad tešla būtų 1,5 centimetro.

Atkreipkite dėmesį, kad geriau supjaustyti arti mėsmalės, kad kito sausainio kraštas neliptų kartu.

REKLAMA

Sausainiai per mėsmalę

Sudėkite sausainius ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Palikite sausainius kambario temperatūroje ant kepimo skardos šiek tiek laiko. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, pusvalandį.

REKLAMA

Atvėsusius sausainius galima apibarstyti cukraus pudra!

REKLAMA

Sausainiai per mėsmalę

Tobulo skonio sausainiai su lydytu sūreliu. Gailėsitės neišbandę anksčiau!

Tobulo skonio sausainiai su lydytu sūreliu. Gailėsitės neišbandę anksčiau!

REKLAMA
Taip pat vietoj įprasto lydyto sūrio galite naudoti šokoladą, o sezamą pakeisti aguonomis. Sausainiai gausis visiškai kitokie, turintys individualų skonį. Vietoj sviesto, žinoma, galite
vartoti margariną, tačiau, jei įmanoma, nenukrypkite nuo recepto.
Jums reikės:
  • 200 gramų miltų
  • 200 gramų lydyto sūrio
  • Vienas kiaušinis
  • 80 gramų sviesto
  • 5 gramai cukraus
  • 40 gramų sezamo sėklų
  • Pusė šaukštelio druskos
  • Vienas šaukštelis kepimo miltelių

Gaminimas:

Sūrį sutarkuokite. Į jį įmuškite kiaušinį, įdėkite druskos ir cukraus. Supilkite išlydytą sviestą. Gerai sumaišykite.

REKLAMA

Išsijokite miltus, suberkite į juos kepimo miltelius ir sumaišykite su likusiais produktais. Jei tešla limpa prie jūsų rankų, įberkite dar porą šaukštų miltų.

REKLAMA

Iškočiokite tešlą stačiakampio formos. Supjaustykite ją į dvi dalis ir susukite į ritinius, kuriuos supjaustykite į norimo dydžio gabalėlius.

sausainiai

REKLAMA

Kepimo skardos dugną sutepkite sviestu ir išdėliokite sausainius. Kiekvieną atskirai sutepkite pienu. Patogu tai padaryti teptuku. Ant viršaus pabarstykite sezamo sėklų.

Sausainiai turi kepti 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].