Manų kruopų sausainiai. Lengvas ir skanus desertas

Manų kruopų sausainiai iškepa labai greitai ir jie būna puresni ir švelnesni nei su įprastais miltais. Dėl manų kruopų tešla nesubyra, nedega ir kepant nelimpa prie kepimo skardos.

REKLAMA

sausainiai

Išbandykite labai skanių sausainių receptą. Šis lengvai paruošiamas skanėstas bus puikus patiekalas svečiams ar vakarui su šeima.

REKLAMA

Sausainiai su manų kruopomis

Jums reikės:

  • 600 g manų kruopų
  • 200 ml pieno
  • 120 ml augalinio aliejaus
  • 130 g cukraus
  • 10 g vanilinio cukraus
  • 15 g kepimo miltelių
  • 1 kiaušinio
  • cukraus pudros

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite kiaušinį, cukrų, augalinį aliejų ir pieną. Plakite iki vientisos masės.

REKLAMA

Įpilkite vanilinio cukraus ir kepimo miltelių. Nuolat maišydami, dalimis suberkite manų kruopas.

sausainiai

REKLAMA

Kad manų kruopos išbrinktų, dubenį uždenkite rankšluosčiu ir leiskite tešlai pastovėti 1 valandą.

Iš tešlos suformuokite rutuliukus, apvoliokite manų kruopose arba cukraus pudroje. Tuomet suspauskite ir suformuokite plokščius sausainius.

REKLAMA

Kepimo skardoje įtieskite kepimo popierių ir išdėliokite sausainius.

REKLAMA

sausainiai

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite sausainius 30 minučių, kol jie gražiai apkeps.

REKLAMA

Leiskite sausainiams atvėsti ir patiekite.

REKLAMA

sausainiai

Manų kruopos yra produktas, be kurio negali išsiversti nė viena namų šeimininkė. Manų kruopos gali pakeisti džiūvėsėlius ir sugerti drėgmės perteklių, gaminant cukinijų blynus.

Patiekite manų kruopų sausainius, apibarstytus cukraus pudra ir mėgaukitės nuostabiu skanėstu! Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].