Gardžiausiai imbieriniai sausainiai. Kepkite dabar, o valgykite vėliau

Imbieriniai sausainiai yra tikras Kalėdų hitas, o šis receptas toks puikus, kad iškepti sausainiai išlieka švieži ir skanūs net po kelių savaičių. Geriausias receptas, kokį esu išbandžiusi, gaminu juos jau 10 metų.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 250 g sviesto
  • 150 g medaus
  • 200 g cukraus pudros
  • 100 ml vandens
  • 600 g miltų
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 2 šaukštelių malto cinamono
  • 2 šaukštelių maltų gvazdikėlių
  • 3/4 šaukšto meduolių prieskonių

Gaminimas:

sausainiai

Sviestą, medų, cukrų ir vandenį kartu ištirpinkite puode ir leiskite atvėsti, paskui suberkite miltus ir prieskonius, įmuškite kiaušinius. Maišykite tešlą dubenyje, pradžioje ji bus gana skysta.

REKLAMA

Paruošę tešlą palikite ją šaldytuve per naktį (arba mažiausiai 10 valandų), ir tešla sukietės.

REKLAMA

Praėjus šiam laikui iškočiokite tešlą ir išpjaustykite norimos formos sausainius, kepkite 7-8 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

Prieš kepdami patepkite kiaušinio tryniu. Nekepkite ilgiau! Kai sausainiai iškepa, leiskite jiems atvėsti ir laikykite maišelyje, indelyje ar stiklainyje.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].