Dvigubi medaus sausainiai. Neabejotinas šventinio stalo akcentas

Prieš kelis metus šį puikų receptą gavau iš draugės, ir nuo to laiko sausainiai mano namuose atsiranda reguliariai, ne tik per šventes. Tai fantastiškas receptas, pagal kurį radau net vaizdo įrašo pamoką.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 140 g cukraus
  • 80 g medaus
  • 2 kiaušinių
  • 1 arbatinio šaukštelio sodos
  • 80 g sviesto
  • 350 g miltų

Kremui:

  • 60 g cukraus
  • vanilinio cukraus
  • 400 ml pieno
  • 90 g miltų
  • 100 g sviesto

Gaminimas:

sausainiai

REKLAMA

Ant ugnies kaitinkite kiaušinius, medų, sodą ir sviestą. Viską virkite kartu apie 5 minutes

Į atvėsusį mišinį įmaišykite miltus.

REKLAMA

Išminkykite tešlą ir maždaug 2 valandas leiskite pastovėti šaldytuve ar net šaldymo kameroje.

REKLAMA

sausainiai

Tešlą iškočiokite ir išpjaukite apskritimus. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol pagels.

REKLAMA

Laikas gaminti kremą:

REKLAMA

Pieną sumaišykite su miltais ir cukrumi, išvirkite tirštą pudingą. Į karštą pudingą įmaišykite sviestą, maišydami ištirpinkite ir išplakite.

Laikas surinkti sausainius.

REKLAMA

sausainiai

Pusę visų sausainių apliekite šokoladu ir papuoškite pagal skonį.

REKLAMA

Ant likusių pusės sausainių, naudodami konditerinį maišelį, išspauskite kremo. Lieka tik ant viršaus uždėti po vieną šokoladu dekoruotą sausainį ir viskas.

Šventinio stalo akcentas sausainiai paruošti. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].