Šie sausainiai yra vieni mano mėgstamiausių. Iškepu visą skardą sausainių, ir įsivaizduoju, kaip jais mėgausiuosi visą savaitę. Deja, mano šeimos nariai juos suvalgo jau per pirmas minutes, todėl visada stengiuosi šių sausainių iškepti daugiau.

REKLAMA

Man patinka, kad šių sausainių kepimui sugaištu visai nedaug laiko, todėl juos gana dažnai kepu ir po dienos darbų. Šį receptą jau išbandė ne viena mano draugė: jos šiuos sausainius pavadino tikru tinginių atradimu. Išbandykite šį receptą ir jūs!

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 obuolio
  • 70 g sviesto
  • 4 valg. š. cukraus
  • 0,5 arb. š. cinamono
  • 1 kiaušinio
  • Žiupsnelio druskos
  • 8 g vanilinio cukraus
  • 2 arb. š. pieno
  • 4 g kepimo miltelių
  • 250 g kvietinių miltų

Kaip gaminti?

Pirmiausia paruoškite įdarą. Nulupkite obuolį ir išimkite šerdį. Minkštimą supjaustykite griežinėliais, suberkite į keptuvę. Pabarstykite obuolius 2 valg. š. cukraus ir cinamonu.

REKLAMA

Pakepinkite obuolius, kol jie karamelizuosis. Įdėkite 1 valg. š. sviesto.

REKLAMA

Paruoškite tešlą. Dubenyje išplakite kiaušinį su žiupsneliu druskos ir vaniliniu cukrumi. Suberkite likusį cukrų, įpilkite pieno ir 50 g lydyto sviesto. Viską gerai išmaišykite.

Suberkite kepimo miltelius, palaipsniui suberkite miltus. Minkykite minkštą vienalytę tešlą.

REKLAMA

Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą. Išpjaukite apskritimus, dėkite įdarą ir sulenkite apskritimus.

REKLAMA

Ruošinius išdėliokite ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi. Sausainius kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. Atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].