Sausainiai per mėsmalę. Tradicinis, visų pamirštas receptas

Sausainiai per mėsmalę visiems primena vaikystę. Daugelis jų gaudavo atvykę pas senelius ar per šventes. Atėjo laikas jų išsikepti patiems.

REKLAMA

SAUSAINIAI PER MĖSMALĘ

Jums reikės:

  • 200 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 2 šaukštai majonezo
  • 600 g miltų
  • 1 g vanilino
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos

Sausainiai per mėsmalę

Gaminimas:

Patogiame inde kiaušinius išplakite su cukrumi. Ištirpinkite sviestą garų vonelėje.

REKLAMA

Įmaišykite ištirpintą sviestą ir majonezą, plaktus kiaušinius su cukrumi. Gerai išmaišykite, tada apibarstykite pusę miltų, vanilės, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite, o po to palaipsniui suberkite likusius miltus.

REKLAMA

Sausainiai per mėsmalę

Išminkykite tešlą. Tešla turėtų būti elastinga, gerai suformuota ir nelipti prie rankų ir stalo. Apvyniokite tešlą į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.

REKLAMA

Paruoškite mėsmalę. Paimkite tešlos gabalą . Slinkite mėsmalę taip, kad tešla būtų 1,5 centimetro.

REKLAMA

Atkreipkite dėmesį, kad geriau supjaustyti arti mėsmalės, kad kito sausainio kraštas neliptų kartu.

Sausainiai per mėsmalę

REKLAMA

Sudėkite sausainius ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Palikite sausainius kambario temperatūroje ant kepimo skardos šiek tiek laiko. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, pusvalandį.

REKLAMA

Atvėsusius sausainius galima apibarstyti cukraus pudra!

Sausainiai per mėsmalę

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].