Tešla su kefyru visada pasižymi tuo, kad ilgai išlieka šviežia ir minkšta.

REKLAMA

Šis sausainių receptas yra pats paprasčiausias ir greičiausias, jam tereikia vos kelių ingredientų, kuriuos visada rasite savo virtuvėje.

REKLAMA

Receptą radome jums „YouTube“ kanale.

Jums reikės:

REKLAMA
  • Kefyro -120 ml
  • Augalinio aliejaus – 50 ml
  • Kiaušinių- 2 vnt.
  • Cukraus – 30 g
  • Kepimo miltelių – 1 šaukštelio
  • Miltų apie 270 g
  • Citrinos žievelės

Gaminimo eiga:

Kiaušinius su žiupsneliu druskos išplakite rankiniu plaktuvu arba mikseriu.

REKLAMA

Suberkite cukrų ir plakite iki vientisos masės.

REKLAMA

Įpilkite kambario temperatūros kefyrą ir išmaišykite.

REKLAMA

Į mišinį įberkite citrinos žievelę, vėl viską išmaišykite.

REKLAMA

Dalimis suberkite persijotus miltus kartu su kepimo milteliais.

REKLAMA

Užminkykite vientisą tešlą.

REKLAMA

Patarimas:

Miltų gali prireikti daugiau arba mažiau, berkite tiek, kad tešla būtų minkšta ir elastinga.

REKLAMA

Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite maždaug 4 mm storio tešlos lakštą.

REKLAMA

Stikline išpjaukite apskritimus.

Vieną apskritimo pusę apvoliokite cukruje, perlenkite per pusę ir suspauskite kraštus, tada kraštus vėl apvoliokite cukruje.

REKLAMA

Išdėliokite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite apie 20-30 minučių, tačiau vadovaukitės savo orkaite, iškepę sausainiai turi būti auksinės spalvos.

REKLAMA

Sausainiai labai greitai iškepa – viduje būna minkšti, o išorėje šiek tiek traškūs.

REKLAMA

Kad skonis ir kvapas būtų dar geresni, galite aplieti ištirpintu šokoladu.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

REKLAMA

 

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].