Subtilų sultingą obuolių pyragą paruošti labai lengva. Net pradedantysis gali jį pasigaminti.

REKLAMA

Ingredientai:

  • kiaušiniai 5 vnt.
  • cukrus 300 g
  • vanilinas 1 g
  • druska 0,5 šaukštelio
  • kepimo milteliai 10 g
  • kvietiniai miltai 2 stiklinės (300 g)
  • obuoliai 1 kg
  • sviestas 200 g

Paruošimas:

REKLAMA
  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, įberkite vanilino, druskos ir kepimo miltelių.
  2. Ištirpinkite sviestą iki labai minkštos konsistencijos ir supilkite į mišinį.
  3. Viską sumaišykite su miltais iki vientisos masės.
  4. Nulupkite obuolius ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  5. Tolygiai paskirstykite obuolius  ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą ir aliejumi pateptą kepimo skardą.
  6. Šarlotė kepama orkaitėje, įkaitintoje iki 160 laipsnių temperatūros, 45 minutes.
  7. Palaukite, kol pyragas atvės, ir tada išimkite iš formos.
  8. Štai ir viskas, skanus ir švelnus Šarlotės pyragas yra paruoštas!

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].