Jei svarstote, kokius šaltus užkandžius patiekti ant šventinio stalo, jus tikrai sužavės šie du receptai.

REKLAMA

Šventinis šoninės užkandis

REKLAMA

Jums reikės:

  • 550 g rūkytos šoninės
  • 1 valg. š. druskos
  • 6 česnako skiltelių
  • 1 valg. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 3 valg. š. smulkintų petražolių

Kaip gaminti?

REKLAMA

Sumalkite šoninę, sumaišykite su druska ir smulkintu česnaku.

Gautą masę padalinkite į 3 dalis. Vieną sumaišykite su paprika, o kitą – su smulkintomis petražolėmis.

REKLAMA

Ant maistinės plėvelės sudėkite šoninę su paprika, tolygiai paskirstykite.

REKLAMA

Kitas sluoksnis – šoninė su petražolėmis, o dar kitas – šoninė be priemaišų.

REKLAMA

Susukite šoninę į ritinį ir padėkite į 2 valandoms į šaldytuvą. Prieš patiekdami, supjaustykite griežinėliais.

REKLAMA

Įdaryta šoninė

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2 kg rūkytos šoninės
  • 100 g smulkintų petražolių
  • 2 česnakų
  • 100 g krapų
  • Druskos (pagal skonį)
  • Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • 100 g adžikos

Kaip gaminti?

Smulkintas petražoles ir krapus sumaišykite su išspaustu česnaku.

REKLAMA

Šoninėje iš abiejų pusių padarykite gilius įpjovimus. Pagardinkite druska ir pipirais.

REKLAMA

Vienoje pusėje įpjovus užpildykite petražolių, krapų ir česnako mišiniu, o kitoje – adžika.

REKLAMA

Šoninę suvyniokite į pergamentinį popierių  ir foliją. Parą laikykite šaldytuve.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].