5 originalios burokėlių salotos. Pasirinkite mėgstamiausias

Burokėliai yra viena sveikiausių ir biudžetą taupančių daržovių. Burokėliai visada skanūs, greiti ir patogiai paruošiami. Ypač mūsų laikais, kai namų šeimininkės išmoko, kad salotos gali būti vos iš kelių produktų.

REKLAMA

Burokėliai su vynuogėmis ir sūriu

Jums reikės:

  • 1 didelio virto burokėlio arba kelių mažų (300–400 gramų)
  • 150 gramų sūrio
  • 2-3 skiltelių česnako
  • druskos pagal skonį
  • 20 didelių vynuogių ir keleto jų dekoravimui
  • 2 virtų kiaušinių
  • majonezo 150 gramų

Gaminimas:

REKLAMA

Burokėlius sutarkuokite rupia tarka, įdėkite į formą, suteptą augaliniu aliejumi, padarykite įdubimą. Švelniai aptepkite majonezu.

Kitą sluoksnį padarykite iš virto kiaušinio baltymo, sutarkuoto smulkia tarka.

REKLAMA

Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Susmulkinkite česnaką. Vynuoges perpjaukite per pusę ir pašalinkite sėklas. Sumaišykite sūrį ir majonezą. Įdėkite į indą su burokėliais.

Apverskite salotų formą į lėkštę, tarsi žaisdami. Burokėliai turėtų būti viršutinis sluoksnis.

REKLAMA

Burokėlius galite papuošti majonezo ir vynuogių ornamentais, o likusius trynius taip pat susmulkinti mažais gabalėliais (bus labai gražu, jei tryniai bus ryškiai geltoni!).

 salotos

REKLAMA

Burokėlių salotos su obuoliais ir džiovintomis slyvomis

Jums reikės:

  • 200–300 gramų burokėlių
  • 200-300 gramų kieto obuolio
  • 10 vienetų didelių džiovintų slyvų
  • 2 šaukštų graikinių riešutų
  • majonezo 2 šaukštų

Gaminimas:

REKLAMA

Burokėlius supjaustykite plonomis juostelėmis, obuolį – plonomis skiltelėmis. 10 minučių slyvas palikite užpiltas karštu vandeniu. Tada jas nusausinkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Riešutus susmulkinkite peiliu, ne labai smulkiai. Viską sumaišykite – pagardinkite majonezu.

REKLAMA

Burokėliai su morkomis ir varške

Jums reikės:

  • 1 šviežio (geriausia jauno, saldžios veislės) burokėlio
  • 2 mažų morkų
  • 2 česnako skiltelių
  • 100 gramų varškės
  • maltų juodųjų pipirų
  • majonezo 1-2 šaukštų
  • šviežių krapų

Gaminimas:

REKLAMA

Burokėlius ir morkas sutarkuokite smulkia tarka, įdėkite varškės (jei naudojate naminį sūrį, smulkiai supjaustykite), suberkite česnaką ir smulkiai supjaustytus krapus. Sumaišykite. Pagardinkite majonezu.

salotos

REKLAMA

Burokėliai su kopūstais ir obuoliais

Jums reikės:

  • 1 šviežio saldaus burokėlio
  • 1 didelio kieto obuolio
  • 200 gramų šviežių kopūstų
  • aliejaus
  • cukraus
  • acto
  • citrinos sulčių 1 valgomojo šaukšto
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • lukštentų saulėgrąžų arba sezamo sėklų

Gaminimas:

REKLAMA

Kopūstus supjaustykite plonai ir lengvai sumaišykite su druska. Burokėlius ir obuolius supjaustykite plonomis juostelėmis.

Paruoškite padažą: augalinį aliejų, citrinos sultis, maltus juoduosius pipirus, actą, sėklas – viską išmaišykite.

REKLAMA

Sumaišykite kopūstus su obuoliu, pagardinkite padažu. Suberkite burokėlius ir vėl išmaišykite. Salotos paruoštos.

REKLAMA

Korėjietiško burokėlių salotos

Jums reikės:

  • burokėlių 500 g
  • česnako 3 skiltelių
  • maltų juodųjų pipirų 1/3 arbatinio šaukštelio
  • augalinio aliejaus 1/2 puodelio
  • acto 3 šaukštų
  • druskos pagal skonį

Gaminimas:

REKLAMA

Sutarkuokite stambiai burokėlius, sumaišykite su smulkintu česnaku, pipirais, actu. Įdėkite į vandens vonią 20 minučių.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, supilkite į burokėlius, išmaišykite. Leiskite atvėsti ir laikykite šaldytuve 12 valandų.

REKLAMA

salotos

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].