5 burokėlių salotos, kurios padeda numesti svorio

Svorio kontroliavimas kartais gali būti sunkus, daugiausia dėl gastronominio malonumo stokos. Norėdami jį pasiekti, turėsite arba palaužti savo valią, arba atidžiau pažvelgti į… burokėlius. Taip taip! Tai yra vienas iš paprasčiausių variantų. Dalinamės su jumis paslaptimi, kaip burokėlių salotos gali prisidėti prie svorio metimo.

REKLAMA

Daugelis iš mūsų yra susidūrę su burokėlių salotomis darželio ir mokyklos valgyklose. Maistas, kuriame gausu skaidulų, suteikė sotumo, tačiau vaikystėje jis mažai kam patiko. Su metais daugelis pradeda suprasti, kad problema yra ne burokėliuose, o recepte.

Liekninančios burokėlių salotos

salotos

REKLAMA

Fetos salotos

Sūris ir burokėliai yra nesenstantis derinys! Šakniavaisiai stebėtinai tinka prie fermentuotų pieno produktų. Todėl drąsiai derinkite fetą ir burokėlius.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 4 burokėlių
  • 100 g fetos sūrio
  • žalumynų pagal skonį (tinka špinatai, kalendra ar rukola)
  • 1,5 šaukšto balzamiko acto
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Išvirkite arba iškepkite burokėlius. Supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, tada sumaišykite su žolelėmis. Burokėlius pagardinkite balzamiko acto, citrinos sulčių, aliejaus, druskos ir pipirų mišiniu. Ant viršaus apibarstykite smulkintą sūrį. Padaryta!

REKLAMA

Burokėlių salotos su riešutais

Šis derinys galėjo atkeliauti pas mus iš Gruzijos. Ten jie patiekia burokėlių karpačą su riešutais, ožkos sūriu ir medumi. Būtinai išbandykite šį saldų ir pikantišką užkandį!

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 burokėlio
  • 100 g graikinių riešutų
  • 2 slyvų
  • 1 valgomojo šaukšto medaus
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Supjaustykite virtus burokėlius kubeliais. Kubeliai neturėtų būti labai dideli. Tada supjaustykite slyvas ir sumaišykite su burokėliais. Suberkite sutrupintus riešutus, ir pagardinkite salotas plakto medaus ir alyvuogių aliejaus mišiniu. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

salotos

REKLAMA

Šventinės burokėlių salotos

Be sūrio, prie burokėlių dera citrusiniai vaisiai. Nenuostabu, kad burokėliai taip dažnai pagardinami citrinos sultimis arba patiekiami su citrina, apelsinu ar mandarinu.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 burokėlio
  • 120 g fetos
  • 1 mandarino
  • 0,25 mėlynojo svogūno
  • 1 šaukštelio prancūziškų garstyčių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 valgomojo šaukšto riešutų
  • žolelių ir druskos pagal skonį

Burokėlius išvirkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Atlikite tai aštriu peiliu, nes virti burokėliai yra labai trapūs. Išdėliokite juos ant lėkštės dugno. Ant viršaus paskleiskite žalumynus, mandarino skilteles (geriausia be žievelės) ir riešutus. Sumaišykite padažą (garstyčias, aliejų ir druską) ir užpilkite ant viršaus. Apibarstykite sūriu ir viskas, skanėstas paruoštas!

REKLAMA

Dietinės burokėlių ir obuolių salotos

Žaismingas obuolio rūgštumas puikiai papildo šiek tiek žemišką šakniavaisio skonį.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2 burokėlių
  • 1 obuolio
  • 1 morkos
  • 1 svogūno
  • 250 g kopūstų
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštelių obuolių sidro acto
  • druskos ir žolelių pagal skonį

Šiame recepte burokėlių virti net nereikia. Tiesiog sutarkuokite juos smulkia tarka, pakartokite tai su obuoliu ir morka. Daržoves sumaišykite su smulkiai supjaustytais svogūnais, actu, aliejumi ir druska. Padaryta!

salotos

REKLAMA

Burokėlių salotos su ryžiais ir jogurto užpilu

Sočios salotos, kurios virsta gardžiais pietumis. Kaip jau supratote, burokėliai ir pieno produktai puikiai dera kartu. Todėl šakniavaisių salotas galima ir reikia pagardinti jogurtu.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 burokėlio
  • 1 morkos
  • 70 g ryžių
  • 2 šaukštų konservuotų kukurūzų
  • 8 alyvuogių
  • 1 šaukštelio sojų padažo
  • 3 šaukštų jogurto
  • 1 valgomojo šaukšto riešutų
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Burokėlius ir ryžius išvirkite iš anksto. Tada sutarkuokite burokėlius ir morkas, ir sumaišykite su ryžiais ir kukurūzais. Pagardinkite salotas jogurtu, šaukštu sojų padažo, druska ir pipirais. Tada patiekalą papuoškite riešutais, žolelėmis ir alyvuogėmis.

REKLAMA

Patys burokėliai turi neribotą kulinarinį potencialą. Ar kada ragavote burokėlių risotto? Svorio metimas, valgant burokėlius, yra vienas malonumas, tereikia išsirinkti skaniausią receptą.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].