Salotos su marinuotais grybais, kumpiu ir šviežiais agurkais

Salotos puikiai tinka ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Švelnus kumpis puikiai tinka su lengvu marinuotų grybų rūgštingumu, šviežiais agurkais ir sūriu. Kiekvienas šių salotų dera tarpusavyje ir tikrai patiks tiek vyrams, tiek moterims.

REKLAMA

Ingredientai 4 porcijoms:

kumpis – 200 gramų

REKLAMA

konservuotų grybų (pievagrybių, voveraičių arba grybų asorti) – 150 gramų

REKLAMA

kietasis sūris – 150 gramų

REKLAMA

švieži agurkai – 1 didelis arba 2 maži

Agurkų dieta

REKLAMA

majonezas arba natūralus jogurtas  – 4 valgomieji šaukštai

majonezas

REKLAMA

garstyčių – 0,5 arbatinio šaukštelio.

REKLAMA

druskos – pagal skonį

druska

REKLAMA

svogūno laiškai – pagal skonį (patariame daug nedėti)

REKLAMA

salotos – keletą lapų patiekimui.

REKLAMA

Gaminimas:

Kumpį, kietąjį sūrį ir agurkus supjaustykite juostelėmis. Jei reikia, susmulkinkite ir marinuotus grybus. Susmulkinkite svogūno laiškus. Atskirame indelyje sumaišykite majonezą (arba natūralų jogurtą) su garstyčiomis.

REKLAMA

Visus ingredientus sudėkite į gilų dubenį, įberkite druskos, pagardinkite majonezo ir garstyčių užpilu ir išmaišykite. Jei norite gražiai patiekti, į lėkštės vidurį įdėkite vieną ar du salotų lapus ir ant jų dėkite salotas. Jas galite papuošti ant viršaus užbarstę susmulkintų svogūno laiškų.

pusryčiai

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].