Salotos „Praha“. Paprastas patiekalas, kurio skonis svaigina!

Salotos „Praha”, jos yra nepaprastai skanios ir tiks bet kokioms šventėms. Išvaizda ir originalus skonis yra tiesiog puikūs. Išbandykite, nesigailėsite!

REKLAMA

Jums reikės:

vištienos filė – 300 gramų;

Vištienos krūtinėlė

REKLAMA

pora kiaušinių

kiaušiniai

REKLAMA

morka

REKLAMA

svogūnas

svogūnas

REKLAMA

200 gramų konservuotų žirnelių

konservuoti žirneliai

REKLAMA

du marinuoti agurkai

REKLAMA

augalinis aliejus – du šaukštai

alyvuogių aliejus

REKLAMA

džiovintos slyvos – 150 gramų

džiovintos slyvos

REKLAMA

prieskoniai pagal skonį

prieskoniai

REKLAMA

majonezas

majonezas

REKLAMA

Gaminimas:

Morką išvirti ir atvėsusią burokine tarka arba stambiai sutarkuoti. Kiaušinius išvirkite ir supjaustykite kubeliais. Vištienos virtą filė supjaustykite plonomis juostelėmis. Svogūnus – pusžiedžiais. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, ten sudėkite svogūną, mėsą ir kepkite kol svogūnas įgaus auksinę spalvą.

svogūnas

REKLAMA

Nupilkite skystį nuo žirnių. Marinuotus agurkus smulkiai supjaustykite. ½ dalies džiovintų slyvų nuplaukite karštu vandeniu. Nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Paimkite didelį salotų dubenį, dėkite morkas, kiaušinius, mėsą su svogūnais, žirnelius, agurką, džiovintas slyvas, druską ir juoduosius pipirus pagal skonį, majonezą. Gerai išmaišykite.

Salotos „Praha“

REKLAMA

Ant salotų viršaus darykite majonezo tinklą ir sudėkite likusias slyvas. Salotos yra paruoštos valgyti. Visi salotų ingredientai puikiai dera. Jo skonis niekam nepaliks abejingų. Salotos „Praha“ užims garbingą vietą jūsų kulinarijos knygoje.

Salotos „Praha“

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].