Salotos be majonezo: idėjos, kurios jums tikrai pravers

Atsibodo salotas pastoviai gardinti majonezu? Pats metas išbandyti kažką naujo! Salotos be majonezo yra daug sveikesnės, tad reiktų stengtis jas valgyti kuo dažniau. Pristatome 6 salotų receptus, kurie jums tikrai pravers!

REKLAMA

1. Daržovių salotos su alyvuogėmis ir feta sūriu

Ingredientai:

  • Pomidorai;
  • agurkai;
  • paprikos – 200 gramų;
  • feta sūris – 200 gramų;
  • 10–15 alyvuogių be kauliukų;
  • žalumynai, druska, pipirai – pagal skonį;
  • augalinis aliejus – 3valgomieji šaukštai;
  • citrinos sultys – 2 valgomieji šaukštai.

Gaminimas:

Agurkus supjaustykite juostelėmis, pomidorus – kubeliais. Pašalinkite sėklas iš paprikų ir supjaustykite jas juostelėmis. Norėdami paruošti skanų padažą, sumaišykite citrinų sultis ir aliejų. Įberkite pipirų ir druskos. Pomidorus, agurkus, supjaustytą papriką sumaišykite su padažu. Smulkiai supjaustykite nuplautus žalumynus.
Sutrinkite fetos sūrį šakute ir įberkite ten žalumynų. Iš gautos masės suformuokite rutuliukus. Į kiekvieną rutulį įdėkite alyvuogių, tuomet tuos rutuliukus sudėkite į salotas. Skanaus!

REKLAMA

2. Daržovių salotos „Vaivorykštė“

Ingredientai:

  • Pekino kopūstai – 200 gramų;
  • Agurkai – 200 gramų;
  • Morkos – 100 gramų;
  • Konservuoti kukurūzai – ½ skardinės;
  • Salotų lapai – ½ pakuotės;
  • Druska – pagal skonį;
  • Augalinis aliejus – pagal skonį.

Gaminimas:

Paimkite medinę pjaustymo lentelę ir supjaustykite kopūstus į mažus kvadratėlius. Prieš tai nuplaukite kopūstų lapus po tekančiu vandeniu, kad nuvalytumėte nuo jų dulkes. Nuplaukite agurkus, jei norite, galite juos visiškai nulupti. Nupjaukite agurkų galiukus, nes jie gali būti kartūs. Agurkus supjaustykite nedideliais kubeliais. Morkas nulupkite ir nuplaukite. Supjaustykite į mažus kubelius arba sutarkuokite.

REKLAMA

Nuplaukite ir supjaustykite šviežias salotas į didelius gabalėlius. Galite išsiversti be peilio ir tiesiog švelniai suplėšyti salotų lapus tiesiai į salotų dubenį. Perpilkite visus susmulkintus ingredientus: morkas, agurkus, Pekino kopūstus ir salotų lapus į gilų dubenį. Sudėkite konservuotų kukurūzų ir viską gerai išmaišykite. Pagardinkite salotas aliejumi (geriausiai tinka alyvuogių), druska ir pipirais. Skanaus! 

salotos be majonezo

REKLAMA

3. Agurkų, kopūstų ir kukurūzų salotos

Ingredientai:

  • Agurkai – 200 gramų;
  • Baltieji kopūstai – 100 gramų;
  • Konservuoti kukurūzai – ½ skardinės (150gramų);
  • Augalinis aliejus – 3 valgomieji šaukštai;
  • Salotos – kiek norite;
  • Druska – pagal skonį

Gaminimas:

Agurkus nuplaukite, supjaustykite. Jei norite, galite visiškai nulupti, bet tai nėra būtina. Supjaustykite kopūstus ir stipriai suspauskite rankomis. Jie išleis savo sultis ir bus minkštesni. Kopūstus galite pjaustyti tiek smulkiai, tiek ir rupiai, atsižvelgiant į jūsų pageidavimus.

Salotų lapus nuplaukite ir supjaustykite. Į gilų salotų dubenį sudėkite supjaustytas daržoves ir konservuotus kukurūzus. Pasūdykite salotas pagal savo skonį, pagardinkite augaliniu aliejumi ir gerai išmaišykite. Nepersistenkite su aliejumi, jo neturėtų būti daug. Jei salotos be majonezo, nereiškia, kad turime į jas pilti gausybę aliejaus!

REKLAMA

salotos be majonezo

4. Traškios salotos

Ingredientai:

  • balta duona – 200 gramų;
  • vištiena – 250 gramų;
  • sūris – 150 gramų;
  • agurkai – 300 gramų;
  • svogūnai – 150 gramų;
  • salotų lapai – kiek norite.
salotų padažui:
  • 4 valgomieji šaukštai augalinio aliejus;
  • 3 skiltelės česnako;
  • valgomasis šaukštas acto (6 proc.);
  • druska ir pipirų – pagal skonį.

Gaminimas:

Išvirkite vištienos filė. Tada mėsą atvėsinkite, supjaustykite kubeliais ir kepkite, kol ji taps auksinės spalva. Agurkus supjaustykite juostelėmis, o svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Po to sutarkuokite sūrį (tam naudokite smulkią tarką). Salotų lapus galite tiesiog suplėšyti rankomis. Kaip gaminti padažą? Sumaišykite actą, druską, augalinį aliejų, pipirus ir išspaustą česnaką. Tada sudėkite agurkus, vištienos filė, svogūnus, sūrį, salotų lapus ir padažą. Prieš patiekdami patariame sudėti paskrudintos duonos gabaliukus, kad salotos būtų traškios. Kai kurie žmonės mėgsta į jas prisidėti ir kukurūzų. Skanaus!

REKLAMA

5. Aštrios morkų salotos

Ingredientai:

  • Morkos – 500 gramų;
  • Agurkai – 200 gramų;
  • Česnakas – 1 skiltelė;
  • Šviežias imbieras – pagal skonį;
  • Sojų padažas – 50 mililitrų;
  • Sezamo aliejus – 40 mililitrų;
  • Sezamo sėklos – 20 gramų.

Gaminimas:

Nulupkite morkas ir supjaustykite gana plonais šiaudeliais arba sutarkuokite. Tada supjaustykite agurką plonais griežinėliais ir sudėkite kartu su morkomis. Nulupkite šviežią imbierą ir česnaką. Česnaką reikia supjaustyti mažais gabalėliais, o imbierą sutarkuoti smulkia tarka. Viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Sumaišykite aliejų su sojų padažu ir tada supilkite padažą į salotas, išmaišykite ir palikite pastovėti maždaug 30 minučių. Apibarstykite salotas sezamo sėklomis ir patiekite. Skanaus!

salotos be majonezo

REKLAMA

6. Korėjietiškos jūros dumblių ir morkų salotos

Ingredientai:

  • Jūros dumbliai – 150 gramų,
  • Morkos – 300 gramų;
  • Žali konservuoti žirniai – 150 gramų,
  • Konservuoti kukurūzai – 3 valgomieji šaukštai;
  • Paprikos, alyvuogės, krapai – papuošimui;
  • Česnakai – 2 skiltelės;
  • Actas 9% – 1,5 valgomojo šaukšto;
  • Alyvuogių aliejus – 3 valgomieji šaukštai;
  • Raudonoji, aštrioji paprika- 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • Svogūnai – 1/4 vieneto.

Gaminimas:

Nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite morkas. Sudėkite susmulkintas morkas į stiklainį arba dubenį, nulupkite ir susmulkinkite česnaką. Sumaišykite jį su morkomis. Pagardinkite daržovių mišinį actu ir gerai išmaišykite. Eksperimentuodami galite įpilti obuolių sidro acto, o ne paprasto. Ant stiprios ugnies uždėkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejumi ir leiskite gerai jam įkaisti. Į keptuvę įdėkite supjaustytą aštriąją papriką, sumažinkite šilumą ir 60 sekundžių pakepinkite aliejuje. Aliejus įgaus malonų aromatą, o paprika praras aštrumą.

Nulupkite svogūną, supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje keletą minučių iki auksinės rudos spalvos. Išimkite svogūnus iš aliejaus ir supilkite jį į morkas. Sumaišykite, uždenkite ir leiskite pastovėti visą dieną. Po 24 valandų galite pradėti ruošti salotas. Jei jūros dumbliai jau paruošti ar net yra su priedais, tai yra gerai. Priešingu atveju juos reikia keletą kartų gerai nuplauti.

REKLAMA

pusryčiai

Kopūstus perkelkite į gilų dubenį. Į jį įpilkite paruoštų morkas. Įdėkite žirnelius ir kukurūzus į sietą, kai sultys nutekėtų, o juos supilkite į salotas. Gerai išmaišykite visus maisto produktus. Nuplaukite papriką ir supjaustykite juostelėmis. Alyvuoges nusausinkite, jei yra kauliukų – juos pašalinkite. Nuplaukite ir supjaustykite žalumynus. Papuoškite paruoštas salotas paprika, alyvuogėmis ir žalumynais. Skanaus!

REKLAMA

Štai, kokios salotos be majonezo! Paįvairinkite savo kasdienybę skaniais patiekalais!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].