Ryžių kotletai yra skanus ir sveikas patiekalas, tinkantis visų skoniams.

REKLAMA

Jie yra minkšti, sultingi, švelnūs ir labai skaniai kvepiantys.

REKLAMA

Jų paruošimas lengvas ir greitas.

REKLAMA

Ingredientai:

REKLAMA

70 gramų ryžių;

REKLAMA

100 gramų kopūstų;

REKLAMA

1 kiaušinis;

REKLAMA

Druska, pipirai pagal skonį.

REKLAMA

Padažui:

REKLAMA

1 morka;

REKLAMA

1 svogūnas;

REKLAMA

2 arbatiniai šaukšteliai pomidorų pastos;

REKLAMA

Druska pagal skonį.

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Nuplaukite ryžius ir virkite sūdytame vandenyje, kol bus pusiau išvirę.

REKLAMA

Nupilkite vandenį ir leiskite ryžiams atvėsti.

REKLAMA

Supjaustykite svogūną mažais kubeliais.

REKLAMA

Morką sutarkuokite stambia tarka.

REKLAMA

Keptuvėje apkepkite svogūnus su morkomis, kol suminkštės.

REKLAMA

Pusę apkeptos masės sudėkite į lėkštę. Į kitą pusę masės pripilkite vandens, įdėkite pomidorų pastos, druskos ir dar troškinkite 2-3 minutes.

REKLAMA

Sudėkite masę į dubenį, įmuškite kiaušinį, įberkite dar druskos, pipirų ir sumaišykite.

REKLAMA

Sudėkite ryžius, pusę atidėtos masės, smulkiai supjaustytą kopūstą ir viską gerai sumaišykite.

REKLAMA

Tuomet suformuokite kotletus, paniruokite juos miltuose ir apkepkite keptuvėje iš abejų pusių.

REKLAMA

Tuomet kotletus sudėkite keptuvę, užpilkite padažu. Uždengite dangčiu ir troškinkite 20 minučių.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].