Pirmiausia užpildome įdaru, o tada iš viršaus uždengiame.

Greitai paruošiami pyragėliai-krepšeliai pagal receptą iš rytų išsiskiria iš daugelio mums jau įprastų pyragėlių. Čia kulinarijos specialistai orientuojasi į įdaro gausą ir minimalų tešlos kiekį – gaunasi kur kas daugiau skonio.

REKLAMA

Pirmiausia greitai užminkykite paprastą tešlą: į gilų dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite arbatinį šaukštelį druskos, supilkite 200 mililitrų pieno, tiek pat vandens, įdėkite 7 gramus mielių ir suberkite 700 gramų miltų, ir minkykite, kol tešla taps elastinga. Palikite 40 minučių po plėvele, kad pakiltų.

REKLAMA

Tada išimame ir padaliname į 16 dalių. Kiekvieną iškočiojame į lakštą. Sudedame po 8 gabalėlius, kiekvieną sluoksnį ištepame sviestu ir dedame į šaldytuvą 30 min.

REKLAMA

Dabar į atskirą dubenį sudedame 500 gramų supjaustytos mažais kubeliais bet kokios mėsos. Ten pat sudedame susmulkintus 2 svogūnus, pagal skonį įberiame druskos, kmynų, kalendrų. Įpilame 50 mililitrų augalinio aliejaus ir viską išmaišome.

REKLAMA

Atsinešame tešlą ant darbinio paviršiaus. Vėl padalijame ją į 16 dalių. Iš kiekvieno formuojame krepšelį ir užpildome jį įdaru.

REKLAMA

Jau gamindami pyragėlius atsargiai sutvirtinkite kraštus. Perkelkite juos į pergamentu išklotą kepimo skardą.

REKLAMA

Kepkite 35 minutes iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

REKLAMA

Galite pyragėliams naudoti ir kitokį įdarą. Šis receptas leidžia eksperimentuoti.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].