Išbandykite šį greitą ir paprastą saldžiųjų riestainių receptą. Tai tikras skanėstas, kurio paragavę negalėsite palikti jų ant stalo nesuvalgę. Jie gaminami iš varškės pyrago tešlos ir yra labai skanūs!

REKLAMA

Visi, kas paragaus – prašys šio recepto iš jūsų!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 90 g kambario temperatūros sviesto
  • 1 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus (+ 2-3 valgomieji šaukštai cukraus, jei mėgstate saldžiau)
  • 230 g minkštos varškės
  • 170 g paprastų miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos

Apibarstymui:

REKLAMA
  • Cukraus

Gaminimo eiga:

Į dubenį sudėkite susmulkintą minkštą sviestą.

REKLAMA

Įberkite vanilinio cukraus ir druskos.

Sumaišykite šakute ir ištrinkite, kad viskas gerai susimaišytų.

REKLAMA

Sudėkite varškę ir išmaišykite iki vientisos masės.

REKLAMA

Į šį mišinį įdėkite dalį persijotų miltų ir kepimo miltelių.

Gerai viską išmaišykite.

REKLAMA

Palaipsniui suberkite likusius miltus.

REKLAMA

Užminkykite vientisą tešlą.

Pagal poreikį pakoreguokite jų kiekį.

REKLAMA

Tešlą iškočiokite į pailgą cilindrą.

Supjaustykite jį maždaug vienodomis juostelėmis, iš kurių imkite pinti riestainius.

REKLAMA

Tada iš vienos pusės apvoliokite juos cukruje.

Sudėkite riestainius vieną šalia kito ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

REKLAMA

Įdėkite į įkaitintą orkaitę.

Kepkite 180°C temperatūroje apie 10-15 minučių.

REKLAMA

Šie saldūs riestainiai tinka ir prie arbatos, ir prie kavos.

REKLAMA

Jie tikrai labai skanūs!

Gero apetito!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].