Puikiai iškepta višta pagal šį „YouTube“ kanalo receptą pradžiugins visą šeimą ir nuo šiol vištienos kitaip nebegaminsite. Mėsa bus sultinga, o odelė gražiai iškeps ir taps auksinės spalvos!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

Kiekvieno ingrediento kiekį koreguokite pagal skonį.

  • 1 vištos (arba daugiau – priklausomai nuo žmonių skaičiaus)
  • Majonezo
  • Pomidorų pastos
  • Druskos
  • Juodųjų pipirų
  • Aliejaus

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Vištą gerai nuplaukite, pašalinkite sparnų galiukus, kaklą išpjaukite.

Tada perpjaukite vištą per pusę.

REKLAMA

Iš subproduktų galite pagaminti gardų naminį sultinį.

REKLAMA

Į dubenį įpilkite aliejaus, įberkite druskos, juodųjų pipirų ar kitų prieskonių pagal skonį.

Kiekvieną vištienos gabalėlį apvoliokite ir įtrinkite šiuo mišiniu.

REKLAMA

REKLAMA

Visas vištienos dalis sudėkite vieną šalia kitos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

REKLAMA

Aštriu peiliu padarykite po kelis negilius pjūvius.

Kepkite iki 250°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

REKLAMA

Kepimo laikas – apie 20 minučių, kol viršus šiek tiek paruduos.

Stebėkite kepimo procesą, nes visos orkaitės yra skirtingos.

REKLAMA

Išimkite vištieną iš orkaitės.

REKLAMA

Dabar aptepkite mėsą majonezu, kurį anksčiau sumaišėte su pomidorų pasta.

Kruopščiai aptepkite kiekvieną mėsos gabalėlį, kad jis visiškai pasidengtų majonezu.

REKLAMA

Sumažinkite temperatūrą iki 180°C.

REKLAMA

Kepkite dar 40 minučių, kol taps auksinės spalvos.

REKLAMA

Po to leiskite vištienai šiek tiek atvėsti ir patiekite ją su mėgstamu garnyru.

Mėgaukitės!

REKLAMA

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].