Blynų ar lietinių gaminimas nėra sudėtingas mokslas. Šis patiekalas yra žinomas visame pasaulyje, bet ar jūs kada nors bandėte į juos įvynioti mėsos?

REKLAMA

Blynai yra žinomas kaip vienas iš populiarių patiekalų. Jų gaminimo variantų yra labai daug: saldūs, sūrūs, su įdaru, prancūziški blyneliai, lietinių blynų suktinukai. Viską galima patiekti su visų rūšių padažais – nuo grietinės ir medaus iki ikrų.

Įdaryti blynai visada man buvo kažkas ypatingo. Mūsų šeimoje yra kepami dviejų rūšių blynai: saldūs su vaniliniu padažu ir pikantiški – su malta mėsa. Nuo vaikystės juos prisimenu kaip ypatingą šventinį patiekalą.

REKLAMA

Blynai su manais. Beprotiškai skanus ir sotus patiekalas kitaip

Labai nustebau, kai kalbėjau su mama apie lietinių įdarus ir sužinojau, kad šis patiekalas ankstesniais laikais ir, ko gero, dar anksčiau, buvo skirtingos koncepcijos. Jis buvo gaminamas iš likučių. Tiesą sakant, pasibaigus Užgavėnių šventei, kai žmonės valgydavo blynus ir lietinius, kartais jų likdavo. Valgyti juos kitą dieną buvo gana nuobodu. Štai kodėl buvo pritaikyti keli kulinariniai triukai. Mano močiutė ir mama virdavo mėsos sultinius sriubai, tada išimdavo mėsą, ją sumaldavo ir naudodavo kaip blynų įdarą. Taip išvirta mėsa būdavo sultinga, todėl ji buvo daug skanesnė.

REKLAMA

Kadangi aš išmokau visus šiuos įdarytų blynų paslaptis, atradau savo blynų kepimo būdą. Pirma, aš visada darau skystą ir blizgančią tešlą, kad būtų lengviau įvynioti įdarą. Verdantis vanduo padeda pasiekti šį efektą. Antra, į įdarą pridedu keptų svogūnų ir riebaus kumpio gabaliuką, todėl įdaras tampa ypač sultingas. Įdarytus blynus su mėsa dažniausiai patiekiu su grietine ir pridedu žalumynų. Kol lauke yra šalta, mano šeima mėgaujasi nuostabiu blynų su malta mėsa ir rūkytu kumpiu skoniu.

Ingredientai:

REKLAMA

Tešla:

REKLAMA
  • Pienas – 350 ml
  • Miltai – 220 g
  • Verdantis vanduo – 100 ml
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Cukrus – 2 šaukštai
  • Druska – 1/2 šaukštelio
  • Saulėgrąžų aliejus (rafinuotas) – 2 šaukštai

Įdaras:

  • Malta mėsa – 400 g
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Riebus (rūkytas) kumpis – 70-100 g
  • Česnakai
  • Juodieji pipirai
  • Druska
  • Prieskoniai
  • Aliejus

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  1. Giliame dubenyje sumaišykite pieną, kiaušinį, cukrų, druską.

2. Į dubenį įsijokite miltus.

REKLAMA

3. Leiskite tešlai subręsti, kol ruošite įdarą.

REKLAMA

4. Svogūną susmulkinkite mažais kubeliais, kepkite, kol suminkštės ir įgaus auksinę spalvą.

REKLAMA

5. Suberkite maltą mėsą ir kepkite, kol mėsa iškeps.

REKLAMA

6. Norėdami gauti minkštą įdarą, mėsą ir svogūnus sumalkite mėsmale kartu su kumpiu. Įberkite prieskonių ir vieną skiltelę sutrinto česnako, ir vėl kepkite keptuvėje 2 minutes.

REKLAMA

  1. Į tešlą įpilkite verdančio vandens ir aliejaus.

REKLAMA
  1. Karštoje keptuvėje kepkite lietinius, naudodami šiek tiek aliejaus.

9. Įdarą įdėkite į blynų vidurį, suformuodami mažus vokus. Bet tai dar ne viskas.

REKLAMA

  1. Naudokite tą pačią keptuvę blynams apkepti. Taip pat galite įdėti keletą šoninės gabalėlių.

REKLAMA
  1. Dabar jūsų blynai su mėsos įdaru yra paruošti!

12. Mėgaukitės!

REKLAMA

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].