Torto pavadinamas „Miško samanos“ atitinka jo spalvą. Šis tortas nustebino mano svečius, nors visi šiek tiek nerimavo dėl išvaizdos ir skonio !!! 

REKLAMA

Mes atskleidžiame paslaptį, kad špinatų dėka tortas įgavo žalią atspalvį. Biskvite yra šaldytų špinatų, kurie neturi įtakos skoniui, bet suteikia biskvitui sultingumą ir spalvą.

REKLAMA

Sudėtis:

REKLAMA

Produktų kiekis, skirtas 24 cm skersmens formai.

Biskvitui:

REKLAMA

450 g šaldytų, smulkintų špinatų;

REKLAMA

4 kiaušiniai;

REKLAMA

2 puodeliai miltų;

REKLAMA

1 ir 1/3 puodelio aliejaus;

REKLAMA

1 pilna stiklinė cukraus;

REKLAMA

3 šaukšteliai kepimo miltelių.

REKLAMA

Kremui:

5 vnt. kiaušinių;

REKLAMA

500 g Maskarponės;

REKLAMA

¾ puodelio cukraus pudros;

REKLAMA

2 stiklinės uogų (aviečių, mėlynių);

REKLAMA

Avietės ir mėlynės papuošimui.

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Atšildykite špinatus ir gerai susmulkinkite, kad nebūtų gabalėlių. Sumaišykite špinatus su puse sviesto ir supilkite į maišytuvą.

REKLAMA

Suplakite kiaušinius su cukrumi iki purios masės, tada palaipsniui sudėkite špinatus ir likusį sviestą.

REKLAMA

Įpilkite miltų, sumaišytų su kepimo milteliais, ir viską išmaišykite.

REKLAMA

Kepimo indo dugną išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą į formą, išlyginkite viršų, įdėkite į 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.

REKLAMA

Kepti reikės apie valandą. Ištraukus biskvitą iš orkaitės, palikite jį visiškai atvėsti per naktį.

REKLAMA

Biskvitą perpjaukite į 3 dalis.

REKLAMA

Pertepimo kremas

Išplakite kiaušinius, sumaišykite su maskarpone ir cukraus pudrą elektriniu maišytuvu, kol kremo konsistencija pasidarys panaši į grietinės.

REKLAMA

Atsidėkite 4 šaukštus, kad būtų kuo aptepti šonus, ir į lėkštę įpilkite aviečių ir mėlynių, tada atsargiai sumaišykite su šaukštu.

REKLAMA

Negalima maišyti per ilgai. Kai tik gausite norimą konsistenciją, turite nustoti maišyti. Mes paskirstome grietinėlę su vaisius atskyrę į 2 dalis, ant perpjauto biskvito.

REKLAMA

Taip pat likusiu kremu aptepkite torto šonus.

REKLAMA

Baigus sutepti, įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms arba geriausia visai nakčiai. Prieš patiekiant, papuoškite torto viršų šviežiomis uogomis ar vaisiais.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].