Rauginti agurkai žiemai. Vienas geriausių receptų!

Pagal šį receptą paruoštus agurkus galima laikyti ne tik rūsyje, bet ir sandėliuke. Tai vienas geriausių receptų!

REKLAMA

Sudėtis

  • agurkai
  • serbentų, krienų, vyšnių lapai
  • krapai
  • česnakai
  • aštrusis pipiras
  • lauro lapeliai
  • pipirų grūdeliai

Marinatui

  • 1 l vandens
  • 50 g druskos

Gaminimo procesas

Agurkus nuplaukite ir kelias valandas palaikykite užpiltus šaltu vandeniu, kad jie būtų stiprūs ir traškūs.

REKLAMA

Į stiklainius suberkite visas žoleles ir prieskonius, pagal skonį česnakus, šviežių aitriųjų pipirų gabalėlius. Nereikia dėti daug česnako, jis agurkus suminkština, todėl jie nebebus traškūs.

Druską ištirpinkite šaltame vandenyje. Paruoškite marinatą pagal stiklainių skaičių. Supilkite marinatą į stiklainius ir uždenkite dangteliais.

REKLAMA

Uždarykite dangtelius ir palikite 2–3 dienas raugti. Jei laikysite šiltoje patalpoje, pakaks 2 dienų. Marinatą nupilkite į puodą ir užvirkite. Virkite 3 minutes ir supilkite į stiklainius, užsukite dangtelius ir palikite atvėsti aukštyn kojomis. Nuneškite padėti į spintą arba į rūsį.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].