Kepiniai su obuoliais rudenį yra vieni populiariausių, todėl mes siūlome išbandyti šiuos minkštučius raguolius su obuolių įdaru – šis desertas tikrai nepaliks abejingų!

REKLAMA

Jums reikės:

2 puodelių rupių miltų*

REKLAMA

2 puodelių pusiau rupių miltų

1 puodelio pieno

REKLAMA

125 g lydyto sviesto

Citrinos žievelės (iš 1 citrinos)

REKLAMA

Šviežių mielių

2 šaukštelių druskos

REKLAMA

3 šaukštų cukraus

3 kiaušinių

REKLAMA

200 ml grietinės

Obuolių įdarui:

REKLAMA

4-5 vnt obuolių, cukraus ir cinamono (taip pat galite išbandyti riešutų įdarą).

Taip pat reikės:

REKLAMA

Kiaušinio trynio ir šiek tiek pieno.

*Puodelis – 200 ml

REKLAMA

Kaip gaminti?

Persijokite miltus, suberkite cukrų ir druską, įmuškite kiaušinius, supilkite grietinę, įdėkite citrinos žievelės. Į drungną pieną įberkite 2 šaukštus cukraus, 2 šaukštus miltų, sudėkite mieles. Palikite mieles rūgti.

REKLAMA

Įpilkite raugą į miltus, supilkite ištirpintą sviestą.

REKLAMA

Minkykite tešlą rankomis. Nesijaudinkite, jei ji yra pernelyg lipni. Minkykite mažiausiai 10 minučių, o tuomet padėkite tešlą šiltoje vietoje.

REKLAMA

Kol tešla kyla, paruoškite raguolių įdarą: sutarkuokite obuolius ir sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.

Tešlą kočiokite ant miltais pabarstyto stalo paviršiaus, tešlą padalykite į 8 dalis (vėliau ją dalinsime į dar mažesnes dalis).

REKLAMA

Susukite iškočiotą tešlą į raguolį, padarykite įpjovą, ir sudėkite įdarą.

Sudėkite raguolius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kiaušinio trynį sumaišykite su šlakeliu pieno, viską gerai išplakite. Šiuo glajumi patepkite raguolių paviršių.

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, raguolius kepkite 20-25 minutes, kol pagels.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].