Šie pyragėliai su vištienos įdaru puikiai tinka kaip skanus užkandis. Arba net lengvai vakarienei!

REKLAMA

Sudėtis:

200 g grietinės

250 g margarino

REKLAMA

miltai

0,5 šaukštelio sodos

REKLAMA

0,5 šaukštelio druskos

800 g vištienos filė

REKLAMA

2 bulvės

1 raudonasis svogūnas

REKLAMA

malti juodieji pipirai

50 g sviesto

REKLAMA

Gaminimas:

Gaminkite tešlą. Į grietinę suberkite sodą ir druską. Grietinę sumaišykite su minkštu margarinu. Į gautą masę įberkite miltų (iš akies), kad tešla būtų elastinga, kaip plastilinas, ir neliptų prie rankų. Palikite tešlą 15 minučių.

Vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais gabalėliais. Bulves supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite į vištienos krūtinėlę. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite į gautą įdarą. Sumaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.

REKLAMA

Išminkykite tešlą ir formuokite delno dydžio blynus. Įdėkite įdarą. Suvyniokite pusiau uždaro krepšelio forma (kaip nuotraukoje).

REKLAMA

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sutepkite aliejumi. Sudėkite pyragėlius. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių ir kepkite pyragėlius 20–25 minutes iki auksinės rudos spalvos.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].